загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У липні подорожчає електроенергія – Нацбанк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При цьому регулятор не очікує суттєвого впливу цього підвищення на загальний індекс споживчої інфляції.

Національний банк України прогнозує підвищення цін на електроенергію в Україні з липня на 25%, але не очікує суттєвого впливу на загальний індекс споживчої інфляції.

Про це повідомив на брифінгу заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.

Він зазначив, що питання впровадження ринку електроенергії в Україні з 1 липня залишається відкритим.

"Наш офіційний прогноз сьогодні передбачає, що цього року ціни з липня зростуть на 25%, – сказав Сологуб. - Навіть якщо це буде дещо більше, це не матиме значного впливу на загальний індекс споживчої інфляції, оскільки частка досить мала".

Довідка. Верховна Рада у квітні 2017 року прийняла Закон "Про ринок електроенергії", який покликаний сформувати конкурентні відносини в сегментах генерації електроенергії та її постачання, а також дозволяє споживачам вибирати різних постачальників електроенергії. Перші торги електроенергією в новоутворених сегментах ринку мають стартувати 1 липня.

Кабінет міністрів 5 червня поклав спеціальні зобов'язання з постачання електроенергії для потреб населення з 1 липня до 31 грудня 2019 2020 року на державні енергогенеруючі компанії "Енергоатом", "Укргідроенерго", а також на "Укренерго" та операторів систем розподілу, щоб не дозволити піднімати ціни на електроенергію для населення в умовах нового ринку.

Раніше у НЕК «Укренерго» заявили, що запуск українського ринку електроенергії з 1 липня загрожує неконтрольованим зростанням ціни на електрику. Це пов’язано з низьким рівнем конкуренції та високою концентрацією виробників електроенергії, неналежним захистом прав споживачів та відсутністю налагодженої системи подання достовірних даних обліку від операторів систем розподілу.

 

Джерело:
До списку новин