загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці облаштовують величезні прибудови: чи законно це

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Експерт розповів, що потрібно для легалізації такої архітектурної форми.

Балкони і прибудови, розмір яких перевищує площу кімнати, додають квадратні метри в житлі українців. Найчастіше такі прибудови є незаконними. В яких випадках власник такої архітектурної форми може бути покараний?

Житель Києва Сергій Заболотний скаржиться, що гуркіт перфораторів в його під'їзді заважає спокійно жити – сусіди "розширюють" "балкон" на першому поверсі.

"Наша безпека з цією прибудовою зменшується. До нас на другий поверх зможе потрапити хто завгодно", – говорить Сергій.

Журналісти "Сьогодні" прийшли до власника прибудови. Але показувати дозвільні документи на неї чоловік відмовився. Сергій, в свою чергу, показав нам офіційну відповідь архітектурно-будівельної інспекції. Папери підтверджують, що дозволу на будівництво у сусіда немає.

"Інформація щодо видачі або реєстрації документів, що дають право на проведення підготовчих і будівельних робіт, за вказаною адресою відсутня", - йдеться у документі.

Власник квартири з прибудовою запевняє, що конструкція була тут і раніше – тільки з гіпсокартону. А тепер нібито йде її зміцнення, тому порушення нібито немає. Втім, керівниця кооперативу заперечує – ніякої прибудови з гіпсокартону не було.

Таким чином, споруда – незаконна, підводить підсумок адвокат Дмитро Моргун.

"Ознайомившись зі змістом цього листа, виданого державною архітектурно-будівельною інспекцією, можна чітко сказати, що людина бреше. Тому що лист прямо говорить, що відсутня будь-яка дозвільна документація на будівництво даного об'єкту", – каже Моргун.

Експерт підкреслює: бажаючий розширити свою житлоплощу повинен був спочатку отримати письмову згоду всіх сусідів. Але мешканці будинку кажуть, що їх думкою ніхто не цікавився.

У таких випадках, відзначає адвокат, у людей є всі шанси виграти справу проти сусіда в суді. Власне, тільки суд може змусити господаря знести прибудову.

 

Джерело:
До списку новин