загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи можна в Україні жити без "прописки": Що робити, якщо вимагають підтвердити місце проживання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як показали черги у відділеннях Держреєстру напередодні президентських виборів, велика кількість українців живе не за місцем реєстрації. Але, наприклад, проголосувати можна де завгодно, якщо заздалегідь написати заяву.

А ось чи можна обійтися без "прописки" в інших сферах життя? І як діяти, якщо у вас вимагають реєстрацію, коли ви хочете отримати послуги? 

Кореспондентка Алла Чиж попрямувала в поліклініку. Раніше в медустановах не можна було обслуговуватися без "прописки". але після впровадження медичної реформи ситуація змінилася. Підписати декларацію з лікарем можна і без реєстрації в районі, де знаходиться лікарня. 

"Сімейного лікаря ви можете вибрати, де хочете. Але вузькі фахівці – тільки за направленням", – розповідають в реєстратурі. 

Безкоштовною в поліклініці "не за пропискою" у вузьких фахівців буде тільки одна консультація, за інші доведеться доплатити. При цьому сімейний лікар може направити до вузьких спеціалістів і в інші лікарні, не прив'язані до місця проживання.

Після цього з'ясовуємо, чи можна оформити дитину в дитячий садок без прописки. Алла Чиж подзвонила в комунальний садок в Печерському районі. Вільних місць в установі не виявилося: щоб оформити дитину в дитячий садок, в чергу потрібно вставати ще під час вагітності. Але на тему прописки там пояснили: район реєстрації значення не має, зате має місто. Так, у Києві у киян більше шансів, ніж у приїжджих.

А ось щоб відправити дитину до школи, вже потрібно документальне свідчення, що ви проживаєте в потрібному районі або навіть мікрорайоні! Якщо ви знімаєте житло, підійде і договір оренди. Але можна і домовитися з власником житла про реєстрацію. Основою в цьому випадку буде той же договір оренди. Після закінчення його дії власник може спокійно скасувати "прописку" орендаря.

В цілому реєстрація місця проживання дає право тільки на користування приміщенням. А ось права власності вона не дає.

Як повідомлялося, в Україні 3,3 млн дорослих людей живуть не за місцем реєстрації, що становить 12% від усього населення. Як правило, це люди, які переїжджають в інші міста, орендують квартири і не реєструються за новим місцем проживання.

 

Джерело:
До списку новин