загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перерахунок комуналки: запроваджено нові правила

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет Міністрів затвердив новий порядок розрахунку плати, внесеної за комунальні послуги неналежної якості.

Мешканці багатоквартирних будинків можуть платити лише за фактично спожиті послуги, маючи право зменшити рахунки в разі надання неякісної послуги або її ненадання.

Це врегульовано Порядком здійснення перерахунку вартості послуги з управління багатоквартирним будинком за період її ненадання, надання невідповідної якості, затвердженим постановою КМ № 482.

Перерахунок здійснюється в разі:

- надання послуги з порушенням вимог щодо її якості, передбачених договором про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, а також стандартами, нормативами, нормами, порядками і правилами;

- надання послуги з порушенням періодичності її надання;

- ненадання управителем послуги або її окремих складових.

Для перерахунку споживач повинен подати до управителя акт-претензію визначеної форми.

Сума перерахунку зараховується в оплату майбутніх платежів, крім випадку припинення дії договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

Перерахунок за актом-претензією, що надійшов від споживача, здійснюється управителем для всіх споживачів будинку, яким послуга була надана невідповідної якості.

Інформація про здійснення перерахунку наводиться управителем у рахункуна оплату послуги із зазначенням при цьому даних про період, протягом якого послуга надавалась невідповідної якості, суму та період перерахунку. Також інформаційне повідомлення розміщується на власному веб-сайті управителя.

У нормативному акті також зазначено, що до договорів про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, укладених до 10 червня 2018 року застосовуються вимоги Порядку № 970.

 

Джерело:
До списку новин