загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні є унікальне гліцеринове озеро з цілющою шовковою водою, аналогів якому немає

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Унікальне озеро розташоване в Рівненській області. Унікальність озера в тому, що воно живиться джерелами глибоководних карстових порід.

Біле озеро, дійсно – озеро молодості, без жодних жартів. Про воду можна складати вірші і співати оди. Озеро карстового походження з підвищеним вмістом гліцерину, що в перекладі на “людську мову” означає: дно піщане біле, водa м’яка і корисна.

Стоїш по шию у воді і бачиш свій педикюр. Для волосся справжній рай, як в рекламі шампуню, тільки шампунь не потрібен.

Регулярні лабораторні дослідження показують, що в воді немає шкідливих бактерій. А вміст гліцерину рекордний для українських озер більше 6 міліграмів на літр.

Розваги

Відпочинок на Білому озері для тих, хто любить гарні пейзажі, тишу і просто природу та все, що вона може запропонувати. Там немає якихось цікавих екскурсій та екстремальних розваг. Але на турбазібазі можна взяти катамаран або човен (ціна 20 грн/год), пограти в волейбол, баскетбол, футбол (для цього є спеціально облаштовані місця).

Я ж займалася збиранням ягід, грибів і лікарських трав, прогулянки довкола озера (можна знайти чудові пейзажі для фото), ранкові пробіжки, а також катання на човні. Для тих, хто любить рибалити – справжній рай. В озері ловиться різна риба: карасі, делікатесний вугор, щуки, окуні, а також раки. Все це зробить ваші канікули незабутніми. До бонусів можна сміливо зарахувати “нерозкрученість” місця, тобто невелику кількість інших туристів, проте все ж краще приїздити в будні дні. 

Біле озеро
Біле озеро

Легенда

Існує й містичне пояснення живильних властивостей місцевої води. Подейкують, що колись на місці озера було село з церквою. Його затопило, а храм із хрестами та іконами так і лишився на дні. Тому й вода тут наче свята.

Як доїхати

Добратись до Білого озера можна маршруткою з Рівного або Вараша (раніше – Кузнецовськ). Якщо ви подорожуєте автомобілем, їхати потрібно трасою Е373 (в народі – «Варшавка»), повернути в Полицях, а в Суховолі взяти ліворуч у напрямку до Старої Рафалівки. Біле озеро розташоване біля села Рудка.  

Останні кілометрів 25 дороги до озера – це, без перебільшення, місячний пейзаж. Тому якщо ваш автомобіль має маленький кліренс, то їхати потрібно буде дуже обережно.  

Також можна відвідати ще одну туристичну цікавинку Полісся – вузькоколійку.

Поради:

– не розміщуйтесь поблизу “генделиків” (як же без них) – безсонні ночі забезпечені;

– не розміщуйтесь поблизу дороги – є шанс, що клієнти “генделиків” захочуть переночувати у вашому наметі;

– запасайтеся їжею, в місцевих магазинах ціни кусаються;

– воду з озера можна пити, але все ж краще її прокип’ятити (перевіряла на собі, лишилась живою);

– про всяк випадок візьміть з собою засоби від комарів (хоча мені вони не знадобились, але краще все ж про це потурбуватись).

Вдалої вам відпустки і хорошого відпочинку! 

 

Джерело:
До списку новин