загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Електроенергія від постачальника "останньої надії" з липня подорожчає на 30%

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Основною складовою, яка вплинула на підвищення цін, є включення в тариф постачальника вартості послуг з передачі електричної енергії (0,34 гривні за кВт-год) в умовах роботи нового ринку електричної енергії з 1 липня.

Ціна на електроенергію постачальника "останньої надії" держпідприємства "Укрінтеренерго", яке продає електроенергію для деяких обленерго, з липня 2019 року зросте більш ніж на 30% для споживачів першого і другого класів напруги.

Відповідний документ опублікований на сайті компанії.

Згідно з даними "Укрінтеренерго", у постачальника "останньої надії" купують електроенергію 34 клієнти, більшість з яких обласні енергокомпанії (обленерго) та інші.

Так, наприклад, вартість електроенергії від постачальника для споживачів першого класу напруги "ДТЕК Дніпровські електромережі" зросте на 34% - з 2,6 до 3,5 гривні за кВт-год. Для другого класу напруги на 30% - з 3,04 гривні до 3,9 гривні за кВт-год.

Споживачі "Київобленерго" з липня повинні будуть платити за електроенергію постачальника "останньої надії" також в середньому більше на 33% по першому класу, тобто 3,61 за кВт-год, а з другого класу напруги - на 30% більше, 4,09 гривні за кВт-год.

Також електроенергія буде дорожче для акціонерної держкомпанії "Укрзалізниця". З 1 липня постачальник буде продавати електрику відомству на 33% дорожче, тобто за 3,6 гривні за кВт-год та на 30% більше для другого класу напруги - майже 4 гривні за кВт-год.

У документі сказано, що основною складовою, яка вплинула на підвищення цін, є включення в тариф постачальника "останньої надії" вартості послуг з передачі електричної енергії (0,34 гривні за кВт-год) в умовах роботи в Україні нового ринку електричної енергії з 1 липня.

На сайті компанії сказано, що щоб уникнути переплат, пов'язаних із закупівлею електроенергії за цінами постачальника "останньої надії", споживачі мають повне право укласти договір з електропостачальником, який отримав відповідну ліцензію, за вільними цінами.

У середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон "Про ринок електроенергії". За законом, угоду з постачальником "останньої надії" гарантує постачання, якщо споживач не уклав договір з постачальником універсальних послуг. Угоду з постачальником "останньої надії" гарантує споживачу постачання електроенергії протягом 90 днів. Постачальником "останньої надії" уряд визначив компанію "Укрінтеренерго".

Державне підприємство "Укрінтеренерго" визначено постачальником "останньої надії" на період з 1 січня 2019 року до 1 січня 2021 року.

Ціна на електричну енергію, за якою здійснюється постачання електроенергії споживачам постачальником "останньої надії", вища за ціну звичайних електропостачальників.

Довідка. Постачальник "останньої надії" - визначений відповідно до Закону про ринок електричної енергії електропостачальник, який не має права відмовити споживачу в укладенні договору постачання електричної енергії на обмежений період часу.

 

Джерело:
До списку новин