загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

20 літературних екранізацій, які варто подивитися у 2019-му році

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ми вже знаємо, що більшість найкращих фільмів і серіалів мають літературну основу — особливо сьогодні, коли, здається, у Голлівуді закінчилися ідеї. 

До вашої уваги найбільш захопливі екранізації літературних творів, які вийдуть чи нещодавно вийшли на великі й малі екрани у 2019 році.

«Рідний син»

Джерело: Річард Райт, «Рідний син»
Режисер: Рашід Джонсон
Актори: Ештон Сендерс, Нік Робінсон, Маргарет Келлі, Білл Кемп, Кікі Лейн

Світова прем’єра третьої екранізації класичного роману Райта 1940 року відбулася в січні на фестивалі «Санденс». Ще нічого не відомо про комерційний реліз або показ в кінотеатрах, але я дуже сподіваюся, що ця версія буде кращою за екранізацію 1951 року, де сам 42-річний Райт грав 20-річного Біггера Томаса, і екранізацію 1986 року, про яку критик «The New York Times» писав:

«Вона така пом’якшена, що здається майже оптимістичною, це би розізлило Райта. Автори фільму націлені на витончену аудиторію, яка наполягає, щоб щось сентиментальне і оптимістичне показували навіть у телевізійних фільмах тижня про СНІД».

Але, відчуваю, цього року все буде інакше. Не в останню чергу завдяки тому, що, на мою думку, Ештон Сендерс, якого ви, можливо, бачили в приголомшливій ролі підлітка Широна в «Місячному світлі», буде неймовірним у ролі Біггера Томаса.

«Соловей»

Джерело: Крістін Ханна, «Соловей»
Режисерка: Мішель Макларен

Дивно, що попри близьку дату виходу, зазначену на IMDB (звичайно, її можуть змінити в будь-який момент), я не можу знайти жодні рекламні фото або хоча б інформацію про акторів цієї екранізації роману Ханни про двох сестер, які живуть у Франції на початку Другої світової війни. Але оскільки режисерка Мішель Макларен знімала серії ваших улюблених серіалів («Секретні матеріали», «Пуститися берега», «Гра престолів», «Залишені», тощо), ймовірно, на це варто чекати, коли б фільм не вийшов.

«Поворот»

Джерело: Генрі Джеймс, «Поворот гвинта»
Режисерка: Флорія Сігізмонді
Актори: Макензі Девіс, Фінн Вольфхард, Бруклінн Прінс

Сучасна адаптація класичної повісті Генрі Джеймса від режисерки, яка знімала відеокліпи Меріліна Менсона (не кажучи вже про фільм «Раневейс»), де знімається дитина з серіалу «Дивні дива»? Ну, скажімо так: я зацікавлена.

«Хода хаосу»

Джерело: Патрік Несс, «Хода хаосу»
Режисер: Даг Лайман
Актори: Том Голланд, Дейзі Рідлі, Медс Міккелсен

Це екранізація першої книжки з популярної серії романів Несса для підлітків «Хода хаосу», дія яких відбувається у світі, де думки кожного чують всі інші. Але виявляється, що ви все одно можете обманювати у світі, де немає таємниць. Я знаю, ми всі вже втомилися від екранізацій книжок для підлітків, але Патрік Несс – видатний письменник, і ця франшиза може стати новими «Голодними іграми», особливо завдяки Дейзі Рідлі.

«Куди ти зникла, Бернадетт»

Джерело: Марія Семпл, «Куди ти зникла, Бернадетт»
Режисер: Річард Лінклейтер
Актори: Кейт Бланшетт, Біллі Крадап, Крістен Вііг, Джуді Грір, Лоуренс Фішберн

Марія Семпл була сценаристкою серіалів «Беверлі-Гіллс 90210» і «Уповільнений розвиток», перш ніж стала романісткою, і її весела енергійна друга книжка має чітку комедійну лінію, не можу дочекатися, щоб побачити її на екрані – особливо з таким акторським складом. А щодо Лінклейтера, він зняв деякі з моїх улюблених фільмів…але також і Найгірший фільм усіх часів (це, звичайно, «Кожному своє»!, не їжте мене). Отже, очікування високі, але стримані.

«Гончак»

Джерело: С. С. Форестер, «Добрий пастир»
Режисер: Аарон Шнайдер
Актори: Том Генкс (також автор сценарію), Стівен Грем, Елізабет Шу

Том Генкс тепер письменник, і це стосується також сценаріїв, наприклад, цієї екранізації класичного роману Форестера про Другу світову війну. Скажу страшну річ – твір про ці часи, коли капітан Ернест Краузе має вести своїх овець безпечним курсом через Атлантичний океан, щоб втекти від нацистів, здається майже…вчасним. Ну, Генкс – єдиний актор, щодо якого ми можемо дійти одностайної згоди, отже, мабуть, зрештою все буде добре.

«Три секунди»

Джерело: Рослунд/Гьольстрем, «Три секунди»
Режисер: Андреа ді Стефано
Актори: Джоел Кіннаман, Розамунд Пайк, Клайв Оуен, Коммон, Ана де Армас

Цей темний триллер, в якому колишній шахрай повертається у в’язницю, яку ненавидить, щоб проникнути в польську банду, базується на романі шведського тандему авторів кримінальних романів Андерса Рослунда і Борга Гьольстрема. Ще один фільм, який завдяки акторському складу стане справді захопливою прем’єрою 2019 року.

«Кладовище домашніх тварин»

Джерело: Стівен Кінг, «Кладовище домашніх тварин»
Режисери: Кевін Кьольш і Денніс Відмайєр
Актори: Джейсон Кларк, Емі Займец, Джон Літгоу

Це десятиліття екранізацій Стівена Кінга, і ви, мабуть, вже знаєте, цікавлять вони вас чи ні. У будь-якому разі, девіз фільму «Іноді мертві кращі» викликав у мене азарт – якщо екранізація (друга екранізація роману жахів Кінга 1983 року) виявиться поганою, про це напишуть всі оглядачі.

«Після війни»

Джерело: Рідіан Брук, «Після війни»
Режисер: Джеймс Кент
Актори: Кіра Найтлі, Александр Скарсгард, Джейсон Кларк, Александр Шір

Ще одна екранізація роману про Другу світову війну – хоча технічно дія відбувається одразу після війни, в Німеччині 1946 року, коли британський полковник і його дружина їдуть в маєток у Гамбурзі…з його попередніми мешканцями. Один з них – Александр Скарсгард, отже, ви можете здогадатися, що відбуватиметься.

«Сонце також зірка»

Джерело: Нікола Юн, «Сонце також зірка»
Режисерка: Рай Руссо-Янг
Актори: Яра Шахіді та Чарльз Мелтон

Мегабестселлер Ніколи Юна, що потрапив у фінал премії National Book Award 2016 року, розповідає про стрімкий і короткий роман двох молодих людей у Нью-Йорку – це означає, що фільм буде таким самим глибоким, як роман, або сентиментальним і солодким, як його опис, який я щойно зробила. Хай там що, він обов’язково потішить багатьох.

«Артеміс Фаул»

Джерело: Йон Колфер, «Артеміс Фаул»
Режисер: Кеннет Брана
Актори: Фердіа Шоу, Лара Макдоннелл, Нонсо Анозі, Джуді Денч, Джош Гед

«Артеміс Фаул» – ще одна велика серія підліткових романів, яка нарешті потрапить на великий екран. Це не дивно, хоча мене трохи дивує Кеннет Брана як режисера. Можу лише сподіватися, що це не буде екранізація в стилі єлизаветинських часів про фей.

«Жінка у вікні»

Джерело: А. Дж. Фінн, «Жінка у вікні»
Режисер: Джо Райт
Актори: Емі Адамс, Джуліанна Мур, Вайєтт Расселл, Гері Олдмен, Брайан Тайрі Генрі, Ентоні Макі

Одна з найзначніших книжок 2018 року, насичена посиланнями на нуарні фільми і кінематографічними епізодами – отже не дивно, що її одразу екранізували. Крім того, у головній ролі Емі Адамс, загальновизнаний найкращий вибір для всіх та будь-яких екранізацій кримінальних романів.

«Щиголь»

Джерело: Донна Тарт, «Щиголь»
Режисер: Джон Кроулі
Актори: Енсел Елгорт, Анерін Барнард, Ешлі Каммінгс, Джефрі Райт, Люк Вілсон, Сара Полсон, Ніколь Кідман

Досі немає екранізації «Таємної історії»? Добре, думаю, я прийму «Щигля» як замінник – тимчасовий.

«Гарний брехун»

Джерело: Ніколас Сірл, «Гарний брехун»
Режисер: Білл Кондон
Актори: Йєн Маккален і Гелен Міррен

Шахрай розробляє онлайн-аферу, щоб підчепити багату вдову, але потім закохується в неї. Книга, здається, смішна, але я обрала її лише через сера Йєна і даму Гелен, які, безсумнівно, зроблять її гарною, якою б вона не була.

«Поклик предків»

Джерело: Джек Лондон, «Поклик предків»
Режисер: Кріс Сендерс
Актори: Гаррісон Форд, Ден Стівенс, Карен Гіллан, Бредлі Вітфорд, Омар Сай

Лише подумайте: цьогоріч ви зможете піти зі своїми коханими в кінотеатр, щоб подивитись на гру акторів та комп’ютерну графіку в екранізації твору Джека Лондона «Поклик предків» з самим Гаррісоном Фордом у ролі рятівника собак Джона Торнтона. І так, собаки розмовлятимуть.

«Маленькі жінки»

Джерело: Луїза Мей Олкотт, «Маленькі жінки»
Режисерка: Грета Гервіг
Актори: Сірша Ронан, Емма Вотсон, Флоренс П’ю, Еліза Сканлен, Тімоті Шаламе, Лора Дерн, Боб Оденкірк, Джеймс Нортон, Кріс Купер, Меріл Стріп

Майже ніщо не змогло б мене переконати, що світові потрібна ще одна екранізація «Маленьких жінок». Можливо, окрім цього акторського складу (Флоренс П’ю – недооцінена зірка, я подивилась би на неї в будь-якому фільмі) і Грети Гервіг як режисерки. Але все одно екранізації необхідно бути гарною, отже, сподіватимемось.

«Добрі передвісники»

Джерело: Террі Пратчетт і Ніл Гейман, «Добрі передвісники»
Режисер: Дуглас Макіннон
Актори: Девід Теннант, Майкл Шін, Анна Максвелл Мартін, Джон Гемм

Екранізація книги «Добрі передвісники» від Amazon – безсумнівно, найочікуваніша прем’єра 2019 року для всіх гіків, які поважають себе. Основа екранізації – культова класика від легендарних Террі Пратчетта і Ніла Геймана, і, послухайте, комедія про кінець світу – це саме те, що нам зараз потрібно. Вона навіть не виглядатиме фантастичною.

«Хранителі»

Джерело: Алан Мур, «Хранителі»
Режисер: Деймон Лінделоф
Актори: Джеремі Айронс, Регіна Кінг, Дон Джонсон, Ях’я Абдул-Матін II

Хто стежить за Хранителями? Ну, ми всі хотіли б, особливо ті з нас, кого розчарувала екранізація 2009 року. Лінделоф – співавтор видовищної телевізійної адаптації «Залишених» Тома Перротти, отже ми знаємо, що у нього гарний смак і гостре літературне око. Акторський склад також виглядає гарно, отже, схрестімо пальці.

«Пастка-22»

Джерело: Джозеф Геллер, «Пастка-22»
Режисери: Джордж Клуні, Грант Геслов, Еллен Курас
Актори: Крістофер Ебботт, Кайл Чендлер, Г’ю Лорі, Джордж Клуні

Так, улюблена книжка вашого тата з’явиться в смарт-телевізорі, принцип роботи якого він навіть не розуміє! А щодо решти з нас, ми раптом дізнаємось, звідки насправді походить цей старий вислів. Екранізація класичного роману Геллера, здійснена Клуні, буде представлена як міні-серіал у телевізійній мережі Hulu у 2019 році, хоча дата прем’єри ще не визначена.

«Сирітський Бруклін»

Джерело: Джонатан Летем, «Сирітський Бруклін»
Режисер: Едвард Нортон
Актори: Едвард Нортон, Віллем Дефо, Брюс Вілліс, Гугу Мбата-Роу, Леслі Манн, Боббі Каннавале, Алек Болдвін

Ед Нортон постійно намагається екранізувати «Сирітський Бруклін» (з моменту виходу роману в 1999 році), і, здається, квест втілення його епічного бачення нарешті подоланий. Історичний фільм про детектива з синдромом Туретта було важко завершити, але якщо хто і міг би це зробити, впевнена, це саме Нортон, особливо через стільки років.

Емілі Темпл-Шер

 

Джерело:
До списку новин