загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Японії введуть спеціальні права для водіїв похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Японський уряд розглядає можливість введення спеціальних водійських прав для автомобілістів похилого віку.

Документ дозволить особам старше 75 років керувати машинами, оснащеними сучасними системами активної безпеки.

Згідно зі статистикою, в Японії на кінець 2018 налічувалося понад 5,6 млн водіїв старше 75 років. Автомобілісти такого віку стали винуватцями 15% всіх аварій зі смертельним результатом.

На початковому етапі нові права планують видавати на добровільній основі. Вони будуть поширюватися на транспортні засоби, оснащені, наприклад, системами автоматичного екстреного гальмування, які реагують на перешкоду швидше від літнього водія, а також знижують ризик аварії, якщо автомобіліст переплутає педалі акселератора і гальма.

Японська влада має намір провести зустрічі з найбільшими місцевими автовиробниками, щоб обговорити можливість масового впровадження систем безпеки.

Влітку 2018 р. компанії Toyota і Honda запустили технологію, яка сама може визначити аварію, проаналізувати її тяжкість і автоматично викликати екстрені служби. Пізніше до проекту приєдналися Nissan, Subaru і Mazda.

Наразі в Японії діє практика, згідно з якою люди похилого віку добровільно відмовляються від водіння автомобіля. У 2018 році близько 400 тис. автомобілістів старше 65 років здали свої права.

 

Джерело:
До списку новин