загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Філарет відновив УПЦ КП і відрікся від томосу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Так званий «помісний собор» УПЦ Київського патріархату скасував рішення архієрейського собору від 15 грудня 2018 року про саморозпуск і не прийняв томос про автокефалію, виданий Константинополем.

Один з учасників "собору" розповів, що всі рішення були прийняті без дискусій одноголосно.

У рішенні йдеться, що собор 15 грудня 2018 року нібито не був Помісним собором, а був "зборами підписів архієреїв", тому його рішення скасовується, а Київський патріархат відновлюється.

В ухваленому документі також зазначається, що томос про автокефалію, наданий Українській православній церкві в Константинополі 6 січня 2019 року, не відповідає статутам інших автокефальних церков і ставить в залежність від Константинопольского патріархату.

"Нас не влаштовує змість томосу про автокефалію Православної церкви", - йдеться в документі.

Зазначимо, керівництво Православної церкви України не визнає нинішній захід під керівництвом Філарета і закликало всіх єпископів, священиків і віруючих не брати в ньому участі.

Як повідомлялося, почесний патріарх Православної церкви України Філарет вирішив скликати "помісний собор" Київського патріархатуна 20 червня для відновлення Київського патріархату. Він також зазначив, що Київський патріархат не приймає томос про автокефалію.

Филарет отверг томос и объявил о восстановлении Киевского патриархата

Филарет отверг томос и объявил о восстановлении Киевского патриархата

 

Джерело:
До списку новин