загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чим корисна та шкідлива шовковиця

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як чорна, так і біла шовковиця багаті на вітаміни та корисні елементи. Ці ягоди – один з найсильніших природніх засобів, які мають здатність підвищувати імунітет та рятують при гіпертонії та діабеті.

Корисні властивості шовковиці 

Аналізуючи вітамінний склад шовковиці, розуміємо, що шовковиця – один з найсильніших природніх засобів, які мають здатність підвищувати імунітет. Сік шовковиці володіє протизапальними властивостями, його можна використовувати і для профілактики, і для лікування інфекційних та вірусних захворювань.

Ягода володіє сечогінним та послаблювальним ефектом. Це важливо для людей, які мають розлади шлунково-кишкового тракту та нирок. Для схуднення та виведення шлаків з організму, шовковиця ефективніша ніж будь-які розрекламовані засоби ( та ще й не має побічних ефектів). Шовковиця сприяє м'якому очищенню кишечника та чудово виводить шлаки з організму.

Через протизапальні властивості її використовують для профілактики інфекційних та вірусних захворювань.

Допоможе шовковиця тим, хто страждає від захворювань центральної нервової системи. Замість дорогих та не завжди безпечних антидепресантів, її можна вживати в якості ліків від стресів, нервових розладів, депресій. З'їдати на ніч жменю шовковиці рекомендують тим, хто потерпає від безсоння. При розумовій та фізичній втомі шовковиця теж корисна та ефективна. Для тх, хто звик підраховувати калорії, теж добрі новини: в 100 г шовковиці лише 50 кілокалорій.

Не лише ягоди, але й листя, кору та коріння шовковиці можна використовувати для боротьби з різними захворюваннями.

yagodi_shovkovici.jpg (75.23 Kb)

Лікувальні властивості чорної шовковиці

Чорна шовковиця «спеціалізується» на лікування шлунку. Користь її залежить від ступеня дозрівання.
  • •  Недостиглі ягоди допоможуть зняти напад печії.
  • •  Стиглі плоди ефективні при отруєннях.
  • •  Перестиглі ягоди діють на організм як послаблюючий та сечогінний засіб.

Користь та лікувальні властивості білої шовковиці

Біла шовковиця – це ефективний протизапальний засіб, допомагає подолати застуду. Особливо помітна користь соку зі свіжих ягід шовковиці. Достатньо випивати по 100 мл соку кожних три години, щоб протягом дня збити високу температуру та зупинити запальний процес.

Шкідливі властивості шовковиці

Незважаючи на те, що шовковиця може допомогти при гіпертонії та діабеті, захоплюватись поїданням ягід людям, що страждають від цих захворювань не слід. В розумній кількості плоди будуть ліками, а у великих – нашкодять, особливо при діабеті.

Не можна їсти шовковицю тим, хто страждає від алергії, оскільки шовковиця – сильний алерген.

 

Джерело:
До списку новин