загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кожен українець може подати в суд на Росію й отримати компенсацію – голова організації "Спільна справа" Данилюк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Правова війна може стати частиною національної стратегії, а будь-який спір між Україною і Росією мають розглядати в міжнародних судах, переконаний голова організації "Спільна справа" Олександр Данилюк.

Україна має застосовувати сучасні невоєнні методи боротьби – тиснути на Росію економічно через судові позови держави і приватних осіб, заявив лідер руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

На думку політика, цілком реально стягнути з Російської Федерації кілька десятків трильйонів доларів і виплатити грошову компенсацію кожному українцеві за анексію Криму й війну на Донбасі, а правова війна може стати частиною національної стратегії.

"Будь-яка суперечка між Україною і Росією має розглядатися в міжнародних судах. Але переселенці, учасники бойових дій, полонені – звичайні українські громадяни, яким Росія завдала шкоди, можуть звернутися до українського суду і вимагати компенсацію", – зазначив він.

Таку стратегію організації "Спільна справа" і "Сила права" Андрія Сенченка розробили ще у 2014 році як відповідь РФ, додав Данилюк, протягом п'яти років опрацьовано 20 тис. справ різних категорій, їх передали в суди.

"Тисячі справ виграли за фактом російської агресії в Криму та на Донбасі і нанесення шкоди. Тобто сам факт агресії доводити вже не потрібно. Він уже є загальновідомим. Вам потрібно лише довести, що ви постраждали. Українські суди розглядають такі справи. Не потрібно чекати від Москви визнання цих рішень, тому що є багато російського майна за межами РФ", – пояснив він.

Україна має багато угод про взаємодію у сфері правосуддя з більшістю країн світу, це означає, що українське судове рішення можуть виконати на території країн, із якими є такі угоди, підкреслив політик.

"Накладаються арешти на російські активи в Україні – не лише урядові, а й на ті, які належать державним компаніям і в яких частка держави не менше 20%. Тобто українець, який виграв суд, може легалізувати своє судове рішення за кордоном. Наприклад, у США накласти арешт на майно Росії. Можемо робити так по всьому світу. Значна частина золотовалютних резервів Росії перебуває на депозитних рахунках у банках США. Ці кошти можуть бути арештовані", – переконаний Данилюк.

Він додав, що якщо Україна піде шляхом, який підтримують "партії капітуляції", юридично Росію не вважатимуть агресором.

"Донбас сприйматимуть як внутрішньоукраїнський конфлікт. Тоді компенсаціями мільйонам постраждалих людей та відновленням зруйнованого майна доведеться займатися українському уряду, тобто громадянам. Кожен українець щонайменше по $50 тис. має заплатити на відновлення Донбасу і значно більші гроші відшкодувати біженцям, переселенцям, мешканцям окупованих територій, учасникам бойових дій з обох боків. Тобто Україна свідомо відмовляється від компенсації і перебирає на себе функцію відповідальної сторони. Це небезпечно", – підкреслив політик.

Росія прагне через вибори в Україні досягти домовленостей щодо конфлікту на Донбасі, які скасують її борги перед Україною, а це створить передумови для зняття міжнародних санкцій проти Кремля, попередив він.

На початку червня "Спільна справа" Данилюка і "Сила права" екснардепа Андрія Сенченка оголосили, що домовилися про спільні дії на виборах і принципи, навколо яких будуть формувати політичне об'єднання: Росія є агресором, пріоритет для України – євроінтеграція і НАТО, головний критерій ефективності держуправління – індекс щастя ООН.

Данилюк – адвокат за освітою, один із лідерів Революції гідності, голова громадянського руху "Спільна справа". Він був радником міністра оборони та головою Центру оборонних реформ. Спеціалізується на національній безпеці та протидії російській гібридній агресії. Читав лекції в Національному університеті оборони США, Школі спеціальної війни імені Кеннеді та інших навчальних закладах, що займаються підготовкою фахівців із гібридної війни.

 

Джерело:
До списку новин