загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Архіви радянських спецслужб будуть оцифровані і матимуть онлайн-доступ — Кубів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ознайомитися із документами архіву таємних радянських спецслужб буде зручніше, аніж це відбувається зараз.

У понеділок 24 червня Інститут національної пам’яті продемонстрував журналістам приміщення, де зберуть усі архівні документи ЧК-НКВД-КГБ. Зараз ці документи зберігаються в архівах силовиків — МВС, СБУ тощо. 

Для архіву у державі знайшли приміщення на лівому березі Києва. У майбутньому він знаходитиметься по вул. Пухівській, 7, у корпусі №5. Для цього Кабінет міністрів передав одне із приміщень Нацбанку, яке має площу понад 11 тисяч метрів.

До архіву перевезуть документи 1917-1991 років, які зараз знаходяться у СБУ, Службі зовнішньої розвідки, Міністерстві внутрішніх справ, Національній гвардії, Національній поліції та інших правоохоронних органах України.

У майбутньому (як прогнозують у Інституті національної пам’яті, за півтора-два роки) постане перша частина архіву із читальним залом, де кожен може ознайомитись із документами, які там будуть зберігатись. Потрапити в архів зможе будь-хто. Для вільного доступу до документів та їх опрацювання потрібно буде тільки показати паспорт. До прикладу, зараз для отримання відповіді щодо конкретного документу чекають близько місяця.

Під час прес-конференції та демонстрації приміщення майбутнього архіву журналістам, перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів зазначив, що архіви також будуть оцифровані.

«Тепер, коли Уряд передав Українському інституту національної пам’яті цю будівлю для Архіву, всі документи стануть загальнодоступними в одному приміщенні. Згодом архіви радянських спецслужб мають бути оцифровані і розміщуватися онлайн, аби кожен мав до них абсолютно вільний доступ. У перспективі має бути проведена цифровізація каталогів та документації, а існування Архіву дасть можливість оцифрувати самі документи для зручності пошуку та користування ними», — підкреслив Степан Кубів під час прес-конференції.

 

Джерело:
До списку новин