загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Зелений" тариф для домашніх сонячних панелей можуть скоротити в три рази

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проект регуляторного акта передбачає також зниження в три рази ставки «зеленого» тарифу для вітрових станцій і сонячно-вітрових станцій комбінованого типу.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує з 2025 року встановити "зелений" тариф для нових домашніх сонячних станцій, установлених на дахах і фасадах, в три рази нижче нині чинного.

Відповідний проект постанови опублікований на сайті НКРЕКП.

Так, регулятор планує встановити "зелений" тариф для домашніх сонячних станцій потужністю до 50 кВт, встановлених на дахах і фасадах капітальних споруд, введених в експлуатацію протягом 2019 року, на рівні 540,79 гривні за кВт-год (без ПДВ), що зараз відповідає рівню 18 євроцентів за кВт-год.

При введенні в експлуатацію в період з 2020 року по 2024 рік "зелений" тариф становитиме 486 гривень кВт-год (без ПДВ), тобто 16 євроцентів за кВт-год.

Домашні сонячні станції потужністю до 50 кВт, введені в експлуатацію з 2025 року, будуть продавати в мережу електроенергію за тарифом 157,26 гривні кВт-год (без ПДВ), тобто трохи понад 5 євроцентів за кВт-год, що більш ніж в три рази менше від поточного "зеленого" тарифу.

Також проектом постанови передбачається зниження ставки "зеленого" тарифу для нових вітрових електростанцій (ВЕС) та сонячно-вітрових станцій комбінованого типу в три рази – до рівня 3,3 і 3,8 євроцентів за кВт-год, відповідно.

Термін дії постанови та всіх його положень – до 1 січня 2030 року.

Остаточне рішення щодо прийняття документа буде прийнято на засіданні комісії 27 червня.

Як повідомлялося, 25 квітня Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає перехід від "зеленого" тарифу до механізму аукціонів для нових об'єктів відновлюваної енергетики до 2020 року. Документ був підписаний президентом і набув чинності.

Як повідомляється в пояснювальній записці, необхідність прийняття документа обумовлена високим ціновим навантаженням на оптовий ринок електроенергії. Обсяг виробленої зеленої енергії наприкінці 2017 року становив 1,5%, тоді як цінове навантаження на оптовий ринок електроенергії становило 7,5%, а до кінця 2018 року вже 8,2%.

Головним механізмом для стимулювання розвитку такої енергетики в Україні є "зелені" тарифи - спеціально високі (вище, ніж в інших видів генерації), затверджені законом, ціни на електроенергію, яка виробляється з відновлюваних джерел.

 

Джерело:
До списку новин