загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нові тарифи на тепло і гарячу воду в Україні: з'явився онлайн-калькулятор

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Калькулятор розміщений на сайті Міністерства юстиції.

Після встановлення граничних тарифів на постачання теплової енергії та гарячої води, які Кабінет міністрів схвалив 26 червня, на сайті Міністерства юстиції з'явився калькулятор для розрахунку справедливої ​​вартості цих послуг в кожному з регіонів України.

Щоб дізнатися справедливий тариф на тепло, необхідно вибрати цю послугу, після чого відповісти на запитання, чи встановлений лічильник, а потім ввести поточний тариф в гривнях за 1 Гкал і опалювальну площу житла.

Для розрахунку справедливої ​​вартості гарячої води необхідно вказати, чи є у вас сушарка для рушників, і поточний тариф в гривнях за кубометр.

 

Міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що тепер громадяни зможуть самостійно вирахувати, скільки вони повинні платити за тепло і гарячу воду. Він нагадав, що через непрозорість формування тарифів, бездарність чиновників і корумпованість постачальників на місцях вартість опалення в різних областях України кардинально відрізняється.

"І це при тому, що вартість газу для всіх однакова. Наприклад, в Чернівцях вартість гігакалорії тепла становить 1200 грн, тоді як в Чернігові, Рівному та Луганську – перевищує 1700 грн", – цитує його прес-служба Мін'юсту.

За його словами, в середньому вартість опалення і гарячої води повинна знизитися на 14%, а в окремих містах-рекордсменах тарифи на опалення впадуть на 40%.

Як повідомлялося, граничний тариф на теплопостачання становить 1400 грн за Гкал при наявності лічильника і 35,21 грн за кв. м – без лічильника, а на поставку гарячої води при наявності сушарок для рушників – 83,66 грн за куб. м, в разі їх відсутності – 75,74 грн за куб. м.

 

Джерело:
До списку новин