загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Коли відбудеться чергове підвищення пенсій: Гройсман розкрив деталі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Володимир Гройсман назвав себе "соціальним прем'єром".

З 1 січня 2020 року на 25% зростуть пенсії для військових пенсіонерів, а наступний масовий перерахунок пенсій відбудеться автоматично 1 березня того ж року. Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Україна".

Він назвав перерахунок пенсій з 1 липня, який є вже п'ятим за рахунком, черговим кроком змін у пенсійній системі.

За словами прем'єра підвищення торкнулося не тільки пенсіонерів з невеликими пенсіями, які стали не менше 2000 грн, але і чорнобильців. Для деяких категорій ліквідаторів аварії на ЧАЕС пенсії зростуть удвічі, запевнив Гройсман.

"Я соціальний прем'єр ... Хочу, щоб ми прискорювалися в цьому питанні", – підкреслив він.

Нагадаємо, перше після впровадження пенсійної реформи підвищення пенсій відбулося в жовтні 2017 року. Тоді провели перерахунок для 10,5 млн пенсіонерів. Їх пенсії зросли майже вдвічі. У січні 2018 го і 2019 го збільшили виплати військовим пенсіонерам. А в березні-2019 запустили автоматичну індексацію пенсій яка тепер буде проводитися щороку в перший календарний день весни.

З 1 липня мінімальна пенсія в Україні зросла до 1564 грн у зв'язку з ростом прожиткового мінімуму. Крім того, уряд встановив доплати пенсіонерам з великим трудовим стажем, але невеликою пенсією.

 

Джерело:
До списку новин