загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікарі можуть відмовитися від своїх пацієнтів: названо умови

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Усі українці можуть вільно обирати свого сімейного лікаря. Але й всі лікарі, не лише сімейні, мають право вибору — вони можуть відмовитися від подальшого ведення пацієнта.

Хоча пацієнт за жодних обставин не може бути позбавлений медичної допомоги.

Про це пише Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбуці.

У яких випадках лікар може відмовитися від ведення пацієнта:

Якщо пацієнт не виконує медичних приписів. Лікар має обов’язково фіксувати у карті або листку непрацездатності вид порушення — чи то пацієнт невчасно прийшов на прийом, чи то перебував у стані алкогольного сп’яніння, чи то вживав наркотики під час лікування. Або ж людина вийшла на роботу без дозволу лікаря чи “втекла” зі стаціонарного лікування.

Якщо пацієнт порушує правила внутрішнього розпорядку медзакладу. Ці правила визначають права та обов’язки, коли він чи вона звертається за медичною допомогою, а також під час перебування в лікарні.

Лікарі мають рекомендувати пацієнту звернутись до іншого медзакладу, якщо лікар чи медзаклад не можуть забезпечити необхідне лікування через відсутність обладнання чи відділення.

Сімейні лікарі можуть відмовитися від подальшого ведення пацієнта, якщо той не виконує медичних приписів або правил внутрішнього трудового розпорядку.

Лікар може відмовити в укладенні декларації з пацієнтом, якщо вже має оптимальну кількість декларацій: для терапевта — це 2000, сімейного лікаря — 1800, педіатра — 900.

Лікар не може відмовитися укладати декларацію з пацієнтом через місце реєстрації, місце проживання, вік, стать, соціальний статус, історію хвороби пацієнта, відсутність паспорту або через те, що людина є внутрішнім переселенцем.

 

Джерело:
До списку новин