загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сміхотерапія: як сміх лікує від негараздів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи знали ви, що гарний сеанс сміхотерапії може розслабити м'язи грудної клітки? До того ж за допомогою сміху ви зможете зменшити ознаки стресу та запобігти появі ознак передчасного старіння. Досі не знаєте, що таке сміхотерапія? Тоді уважно читайте далі!

Погодьтеся, що будь-які проблеми відступають на задній план, коли людина співає, танцює або сміється. Сміхотерапія – це чудова техніка, яку дедалі частіше починають використовувати у боротьбі зі стресом та негативними емоціями. Сміх допомагає людям покращити не лише емоційний стан, але і фізичне самопочуття.

Метод, про який ми детальніше поговоримо в цій статті, є досить сучасним. Утім, насправді сміх допомагав лікувати та усувати різноманітні проблеми ще з моменту зародження людства на Землі.

Дізнайтеся більше про те, як сміхотерапія допоможе перебороти стрес.

Сміхотерапія крізь призму історії

Люди навчилися сміятися ще в ті часи, коли вони мешкали в кам’яних печерах та готували їжу на відкритому вогні. Утім, ідея про те, що сміх має лікувальну дію та здатний впливати на стан організму, з’явилася набагато пізніше.

Для прикладу, про посмішки вперше заговорили послідовники китайської філософії Дао. Вони розповідали про те, що сміх дарує щастя та здоров’я, а також подовжує тривалість життя. Саме тому вони рекомендували всміхатися хоча б кілька разів на день.

У Середньовіччі придворних блазнів використовували не лише для розважання короля. У ті часи заведено було вірити, що сміх є незамінним для гарного травлення.

Ще з 16 століття кілька філософів, лікарів та психологів, включно з Іммануїлом Кантом, стверджували, що сміх є психосоматичним явищем. Вони запевняли, що сміх – це вивільнена з організму негативна енергія. Якщо людина буде регулярно усміхатися, то зможе прожити значно яскравіше та якісніше життя.

Фізіологія сміху

Коли людина вибухає сміхом, в її організмі працює одночасно від 200 до 400 м’язів.

Саме тому сміх є незамінним як для емоційного, так і для фізичного здоров’я людини. До того ж саме сміх люди найчастіше використовують для розв’язання незручних ситуацій.

А чи знали ви, що в дитинстві ми сміємося аж до 300 разів на день? З часом ця частота, звісно, зменшується. На жаль, у дорослому житті більшість з нас взагалі рідко усміхається.

Насправді гарне почуття гумору покращує захисні механізми організму. Воно дозволяє краще боротися з різними негараздами. Сміх є одним з головних бар’єрів від стресу, нервозності та багатьох захворювань.

Коли людина сміється, вона почувається щасливою та бачить навколишній світ під зовсім іншим кутом.

Сміхотерапія та її переваги

Сміхотерапія – це лікувальний процес, який серед інших факторів передбачає регулярний сміх. Цей альтернативний вид лікування допомагає людині почуватися повноцінною, щасливою та задоволеною. До того ж всього за 20 секунд сміху організм виконує таке саме навантаження, як за 3 хвилини заняття аеробікою.

Сміхотерапія допомагає звільнитися як від фізичної, так і від емоційної напруги.

Сеанси сміхотерапії зазвичай є груповими. Учасникам сеансу пропонують виконувати рекомендації зі спеціальних моніторів.

На цих сеансах використовують ігри, танці, мову тіла та навіть масажі. Основна ідея полягає в тому, щоб учасники сеансу відпустили всі упередження та сміялися стільки, скільки мали змогу.

Групові сеанси сміхотерапії допомагають розслабити м’язи та зняти напругу, а також стимулюють природний спонтанний сміх.

Необразливі жарти або витівки, які також застосовують на сеансах сміхотерапії, сильно допомагають дорослим людям. Їх заохочують приймати регулярний сміх як стиль життя та ефективний спосіб вираження емоцій.

Серед основних вправ, які використовують на групових сеансах сміхотерапії, варто виділити такі:

  • •  Надування м’яча. З кожним видихом з вашого організму будуть виходити негативні емоції.
  • •  Танці з повітряною кулькою, прив’язаною до черевиків.
  • •  Практикування різних видів сміху (від легкої усмішки до сильного реготу).
  • •  Лоскотання партнера.
  • •  Прослуховування дитячого сміху (не забувайте, що діти мають дуже заразний сміх).

Переваги сміху

Ви досі вагаєтеся, чи варто йти на сеанс сміхотерапії? Якщо вам потрібно більше причин, щоб прийняти правильне рішення, радимо звернути увагу на основні переваги сміху:

1. Сміх зміцнює організм людини

Ми зараз говоримо не лише про активну роботу м’язів. Натомість ми маємо на увазі боротьбу з різноманітними захворюваннями.

Якщо у вас постійно мерзнуть долоні або ступні, сміх допоможе значно краще, ніж шкарпетки та рукавиці. Ця корисна звичка піднімає внутрішню температуру тіла, насичує тканини киснем, прискорює загоєння поверхневих ран та знижує ризик розвитку багатьох хвороб.

До того ж сміх зміцнює імунну систему, захищає від розвитку серцево-судинних захворювань та стабілізує обмін речовин.

Утім, це ще не всі неймовірні переваги, якими володіє сміхотерапія. Сміх допомагає очищувати артерії від жиру. Особливо актуально це буде для тих, хто страждає через високий рівень холестерину. Ба більше, сміх стимулює процес надходження ендорфінів до головного мозку та відновлює рівень гормонів в організмі.

2. Сміх очищує мозок від негативних думок

Коли людина сміється, вона забуває про свої страхи та переживання. До того ж сміхотерапія допомагає знайти рішення багатьох проблемних завдань значно швидше. Сміючись, ми розуміємо, що проблеми, які раніше не давали нам спокійно спати, насправді не є такими складними, якими їх намалювала наша уява.

Не забувайте, що сміх допомагає боротися зі стресом, нервозністю та перепадами настрою. Безумовно, звідси можна зробити висновок, що сміхотерапія покращує якість життя, позитивно впливає на стосунки з іншими людьми та покращує загальне самопочуття людини.

3. Сміх повертає молодість

Тонких зморщок, що з’являються в кутиках губ та очей, не варто боятися. Мімічні зморшки є доказом того, що у вашому житті відбулося чимало гарних та щасливих подій.

Вірте чи ні, але сміх розслабляє шкіру. Таким чином можна стверджувати, що сміхотерапія допомагає боротися з акне та запобігати появі ознак передчасного старіння.

Усе, що вам потрібно для того, щоб зберегти молодість – це не забувати щодня посміхатися.

4. Сміх допомагає рухатися вперед

У більшості випадків ми самі вигадуємо собі проблеми. Для прикладу, сьогодні ви впали на вулиці, на вашому телефоні не працює Інтернет, ви надто довго спали цієї ночі або обпекли палець під час приготування їжі… І всі ці дрібні негаразди накопичилися упродовж дня, повністю зіпсувавши вам настрій.

Замість того, щоб проклинати все і всіх довкола, чому б просто не посміятися з цієї ситуації?

Спробуйте поглянути на речі під іншим кутом. Повірте, вам вдасться зрозуміти, що будь-яка проблема має свій метод розв’язання.

Завдяки сміху ви зрозумієте, що поганий настрій – це лише один зі шляхів, на який можна ступити у проблемній ситуації. Утім, він не є єдиним.

 

Джерело:
До списку новин