загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лимонно-чорничний торт із зефіром

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Неймовірний смак! 

Цей торт виходить дуже ніжним, легким, помірно солодким, з яскраво-вираженими ягідними і цитрусовими нотками. Загалом, ви самі все зрозумієте, коли спробуєте його! До речі, якщо ви раптом ще не подружилися з зефіром, то наш урок вам в цьому допоможе!

Шифоновий лимонний бісквіт (на форму 18 см)

борошно - 200 г
цукор - 210 г
яйця 5 шт + 1 білок
вода - 135 мл
олія- 90 мл
сіль 0,5 ч.л.
розпушувач - 2,5 ч.л.
цедра 2 лимонів
заморожена чорниця

Крок 1. У миску просіяти борошно, розпушувач, сіль, 160 г цукру. Перемішати до однорідності.

Крок 2. Жовтки відокремити від білків, з лимонів зняти цедру. Влити в суху суміш жовтки, воду, олію, додати цедру, перемішати все міксером.

Крок 3. Збити білки до твердих піків, поступово підсипаючи 50 г цукру. Акуратно ввести збиті білки в тісто, перемішуючи лопаткою складальними рухами. Викласти тісто у форму, зверху рівномірно викласти ягоди.

Крок 4. Випікати в заздалегідь розігрітій до 170 ° духовці близько 50 хвилин або до сухої шпажки. Готовий бісквіт загорнути в плівку і витримати в холодильнику 6-8 годин.

Чорничний крем

100 г вершків 33%
500 г вершкового сиру 
90 г цукрової пудри
2 ст.л чорничного пюре

Збити разом холодні вершки, сир і цукрову пудру до пишної гладкої консистенції. Вмішати чорничне пюре.

Малиновий зефір

125 г малинового пюре
100 г дрібного цукру
1 білок

Для сиропу:

5 г агар-агар
75 г води
200 г дрібного цукру

Крок 1. У сотейнику змішати малинове пюре і цукор, уварювали на невеликому вогні до загусання. Охолодити і перекласти в чашу міксера разом з 1 білком.

Крок 2. Збивати пюре з білком на максимальній швидкості, маса повинна посвітліти і збільшитися в обсязі в кілька разів.

Крок 3. Одночасно з взбиванням ягідної маси, варимо сироп. У сотейник скласти агар-агар, цукор і воду і варити до загустіння 5-6 хвилин, постійно помішуючи, щоб агар не прилипав до дна. Я не користуюся термометром при варінні сиропу, орієнтуюся на консистенцію - він повинен бути густим і стікати з лопатки повільно. Колір готового сиропу жовтуватий, світло-карамельний.

Крок 4. Киплячий сироп знімаємо з вогню і виливаємо тонкою цівкою в ягідно-білкову масу, продовжуючи при цьому збивати міксером на високій швидкості. Не візшкрібайте загуслі залишки сиропу на стінках сотейника, вони не розчиняться.

Крок 5. Зефірної масу збивати ще хвилин 5, вона повинна тримати форму і рельєф. Перекласти зефір у великій кондитерський мішок, використовувати відразу.

Збірка

Корж розрізати уздовж на 3 коржа. Помістити перший корж на підкладку, промазати кремом, потім другий корж, прошарувати зефіром, покрити останнім коржем. Покрити торт кремом.

Смачного!

 

Джерело:
До списку новин