загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сигаретні недопалки є найбільш поширеним забруднювачем, створеним людиною

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно з новим дослідженням, недопалки, залишені в траві і грунті, негативно впливають на ріст рослин

Викинуті сигаретні фільтри є одними з найпоширеніших техногенних забруднень, які впливають на грунт.

Дослідження, проведене Університетом Англії Раскіна в Кембриджі, Англія, показало, що сигаретні недопалки негативно впливають на проростання і розвиток рослин. Ці підсилює побоювання з приводу викинутих сигаретний фільтрів, як маловідомого, але широко поширеного забруднювача.

За даними дослідження, опублікованого в журналі «Екотоксикологія і екологічна безпека», недопалки знижують рівень проростання трави на 10% і конюшини на 27%, а також негативно впливають на довжину пагонів, знижуючи її на 13% і 28% відповідно.

Хоча саме пластикові відходи домінують в розмовах екоактивістів, саме сигаретні недопалки є найбільш поширеним забруднювачем, створеним людиною.

Вчені підрахували, що приблизно 4,5 трильйона недопалків щорічно викидається в усьому світі. Хоча важко підрахувати точну кількість викинутих сигарет, оцінка виведена з урахуванням 5,6 трильйонів сигарет, які виробляються в усьому світі щороку, за даними NBC News.

Інгредієнт в фільтрах, що представляє небезпеку для навколишнього середовища, складається з ацетату целюлози, для розкладання якого потрібно не менше десяти років.

Дослідники взяли зразки грунту в місті Кембриджі, в тому числі в деяких місцях, де було викинуто 128 недопалків на квадратний метр.

Через шкоди навколишньому середовищу від сигарет, деякі активісти-екологи наполягають на повній забороні сигаретних фільтрів.

Оскільки фільтри на сигаретах не приносять ніякої користі для здоров’я і діють виключно як «маркетинговий інструмент», слід їх взагалі заборонити, наполягає Томас Новотни, професор громадської охорони здоров’я в Університеті штату Сан-Дієго.

Нагадаємо, що ще 12 років тому міжнародна група International Coastal Cleanup повідомила, що сигарети і сигаретні фільтри становили близько чверті всього сміття, зібраного на узбережжях, що в 2 рази більше від сукупного обсягу інших відходів.


Джерело:
До списку новин