загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В'ялені сливи з часником і розмарином в духовці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Взимку це буде смачніше, ніж в'ялені помідори!

У вас ще залишилися не при справах кілька кілограмів стиглих слив? Тоді рекомендуємо вам неодмінно приготувати з них універсальну і дуже оригінальну закуску, яка буде до нагоди до будь-якого столу, як в свята, так і в будні. А її солодкий варіант стане кращим наповненням для випічки, сирників та інших десертів. Мінімум витрат і трохи часу на підготовку плодів влітку -  і смачна, корисна страва буде радувати вас своїм чудовим смаком взимку і в міжсезонні, вносячи різноманітність і даруючи насолоду.

Пряні в'ялені сливи - рецепт в духовці на зиму

Складові:

сливи - 1,5 кг;
розмарин свіжий - 2-3 гілочки;
чебрець і базилік сушений - за смаком;
мед рідкий - 25 г;
часник - 5-6 зубчиків;
соняшникову рафіновану олію або оливкову Extra Virgin - 125 мл.

Приготування:

Для в'ялення підійдуть стиглі і пружні сливи без вм'ятин і пошкоджень. Промиваємо гарненько плоди в холодній воді, просушуємо або витираємо насухо, розрізаємо навпіл і витягаємо кісточки. Можна половинки розділити на чверті, тоді час в'ялення трохи скоротиться.

Укладаємо половинки або четвертинки слив на деко, попередньо застеливши його фольгою, присипаємо трохи морською сіллю і поливаємо сумішшю меду і оливкової олії. Розмарин свіжий дрібно рубаємо гострим ножем, змішуємо з сушеним базиліком і орегано і притрушуємо сливи на деку. Всі сухі або свіжі трави взаємозамінні, якщо немає свіжого розмарину, можна взяти сушений і навпаки замінити сушений базилік і орегано на свіжу дрібно посічену траву.

Відправляємо  деко в прогріту до 120 градусів духовку, дверцята залишаємо трохи прочиненими і витримуємо сливи до бажаного ступеня в'ялення. Приблизно на це буде потрібно від трьох до п'яти годин.

По готовності укладаємо в'ялені сливи в стерильну баночку, чергуючи з часничком, попередньо почистивши його і нарубавши слайсами, і сухими або свіжими пряними травами. Прогріваємо оливкову чи рафіновану олію, не доводячи до кипіння, і заливаємонею  в'ялені сливи в баночці. Закупорюємо кришку, охолоджуємо заготовку і поміщаємо в прохолодне місце для зберігання.

 

Джерело:
До списку новин