загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікарі назвали 5 можливих симптомів тромбу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тромб – це кров’яний згусток, який необхідний для швидкої зупинки кровотечі і перешкоджанню масштабної крововтрати в організмі. Однак щільні кров’яні згустки можуть утворюватися в організмі і без потреби, що загрожує закупоркою судин і розвитку застійних процесів. Найбільша небезпека виникає тоді, коли тромб закупорює судини, що живлять життєво важливі органи. В результаті чого розвивається інфаркт або інсульт. Не пропустити захворювання допоможуть ряд симптомів, на які лікарі радять звертати увагу пацієнтам після 30 років.

Часті судоми

Причиною хворобливих поколювань в кінцівках може бути брак магнію і калію, але також така клінічна картина характерна для тромбозу глибоких вен. Крім судом можуть відзначатися і такі симптоми: пекучі болі в стопі, які посилюються після тривалого перебування у вертикальному положенні тіла; ниючі болі в литках, які виникають навіть без фізичних навантажень; спастичний біль в області суглобів. Якщо такі симптоми проявляються частіше 3 разів на тиждень, необхідно обов’язково обстежитися і виявити справжню причину.

Біль у грудях

Людині досить складно зробити глибокий вдих, а рух грудної клітки викликає хворобливі відчуття. Такі прояви характерні для серцево-судинних захворювань, а також тромбозу вен легенів. Крім болю і дискомфорту в грудній клітці, паралельно можуть розвиватися наступні симптоми: безпричинні напади паніки і брак повітря; поганий сон, особливо в положенні на боці; блідість шкірних покривів; відсутність апетиту і втрата ваги. Природно, такі симптоми властиві безлічі хвороб, тому, чим раніше вони будуть досліджені фахівцем, тим більше шансів вилікувати хворобу в зародку.

Червоні смуги на шкірі

Поява синців на шкірних покривах пов’язана з травматизмом судин, де є тромб. Кров виливається за межі кров’яного русла, що візуалізується на шкірі. Це супроводжується помірною сверблячкою, печінням і почуттям гарячого розтікання крові. При виявленні такого симптому потрібна негайна госпіталізація і проведення відповідних маніпуляцій.

Випирання вен на поверхню шкіри

Варикоз, при якому стінки судин втрачають свою еластичність, може виникати через закупорку судин. В результаті вони деформуються і стають більш помітним під шкірою. Небезпека цього захворювання в тому, що найменші підвищення артеріального тиску можуть спровокувати рух тромбу, який викличе інфаркт судини. Це загрожує розвитком летального результату і незворотними наслідками для здоров’я.

Безпричинний сухий кашель і задишка

Якщо людина не хворіє на респіраторні захворювання та її тіло знаходиться в стані спокою, але при цьому мучить сухий задушливий кашель із задишкою – є сенс негайно звернутися до лікаря. Такі ознаки характерні для тромбоемболії легеневої артерії, що загрожує порушенням процесів газообміну. Також для подібного захворювання властиві такі прояви: блідість або синюшність носогубного трикутника; неможливість повноцінного вдиху; запаморочення і сплутаність свідомості; поверхневе прискорене дихання.

Небезпека тромбу в тому, що в будь-яку секунду він може відірватися від внутрішньої стінки судини і разом з потоком крові потрапити в серце. Це спровокує миттєву смерть ще до приїзду швидкої допомоги. Врятувати людину в такому випадку неможливо. Тому важливо звертати увагу на подібні симптоми і не ігнорувати їх, якщо частота їх прояву складає більше 2-3 разів на тиждень.

 

Джерело:
До списку новин