загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Герус повідомив про намір змінити критерії визначення субсидіантів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для забезпечення незахищених верств населення субсидіями Кабінет Міністрів має змінити критерії визначення субсидіантів, повідомив представник президента України в уряді Андрій Герус.

"Минулого року були зміни критеріїв визначення субсидіантів... Було майже 7 млн субсидіантів, а на початку цього року цю кількість скоротили до 3,6 млн, тобто майже вдвічі. Деякі пенсіонери, які мають прописаних онуків, (...) минулого року й цього не отримували субсидій. Ми хочемо це змінити й уточнити цей критерій, щоб держава їм допомагала", - сказав Герус в ефірі телеканалу "1+1" уранці в четвер.

За його словами, пенсіонери старшого віку з пенсією менше ніж 2 тис. грн, котрі проживають у сільських місцевостях або районних центрах, у яких прописані внуки, що не проживають з ними, втратили право на отримання субсидії.

Герус зазначив, що для оформлення нових субсидіантів Кабмін має змінити рішення щодо критеріїв їх визначення, і відповідно до цих критеріїв частина домогосподарств вже матиме право на субсидію.

"Люди, які останнім часом не мали права на субсидії, - їм повідомлять, і вони повинні будуть подати документи (це близько 1 млн сімей) і матимуть право отримувати субсидії", - наголосив представник президента.

Крім того, Герус зазначив, що ті, хто раніше отримував субсидії, автоматично отримуватимуть їх і надалі.

"Там має бути максимально спрощена процедура", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання ведучого про озвучену ініціативу президента України Володимира Зеленського про те, що люди старше 70 років не платитимуть за житлово-комунальні послуги, Герус пояснив: "Президент Зеленський говорив, що аналізується спосіб, як це зробити, й за допомогою спрощеного способу отримання субсидій саме для таких людей поважного віку - ми знімемо з них вантаж платежів за житлово-комунальні послуги. Мається на увазі, що ті з них, хто в останній рік або півроку не могли користуватися субсидією, то вони платитимуть незначну частину з усього рахунку, решта за них покриватиме держава".

 

Джерело:
До списку новин