загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Зеленського розповіли про плани на підвищення пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Індексація повинна проводитися щороку, впевнені в команді президента.

Індексація пенсій в Укараїні проходитиме і надалі. Про це заявила експерт з соціальних питань Галина Третьякова.

"Ми повинні індексувати пенсії як мінімум на індекс інфляції, а краще – за тією формулою, яка була введена в жовтні 2017 року. Яка складається на 50% з росту інфляції і на 50% – з росту фонду заробітної плати. Ми це будемо робити. Така індексація повинна проходити щороку. У березні кожного року ми повинні індексувати пенсії для того, щоб вони не втрачали своєї вартості", – сказала Третьякова. 

На сьогодні дефіцит Пенсійного фонду традиційно покривається з бюджету. А ось подальша ситуація з Пенсійним фондом, за словами Третякової, прямо залежатиме від розвитку економіки.

Нагадаємо, перше після впровадження пенсійної реформи підвищення пенсій відбулося в жовтні 2017 року. Тоді провели перерахунок для 10,5 млн пенсіонерів. У січні 2018-го і 2019 року пенсійні нарахування зросли для військових пенсіонерів. А в березні-2019 відбулася автоматична індексація пенсій, яка тепер проводитиметься щороку в перший календарний день весни.

Крім того, деякі пенсійні виплати зросли з 1 липня. Підвищення торкнулося тих пенсіонерів, які мають великий страховий стаж, але отримували невеликі зарплати. Крім того, з 1 липня зросли пенсії для 33 тис. військовослужбовців – ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, а також для 43 тис. осіб, які отримали інвалідність під час антитерористичної операції і операції Об'єднаних сил на Донбасі.

 

Джерело:
До списку новин