загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

7 видимих ознак психо-старості: розпізнати, позбутися, запобігти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ніхто з нас не хоче виглядати старше за свої роки. Як навчитися розпізнавати ознаки психологічної старості, повністю перемагати кожен з них і взагалі не допускати їх виникнення.

«А виглядаєш на всі 60…» Неприємно такий «комплімент» почути, чи не так? Але значно гірше не помічати, що за деякими психологічними ознаками виглядаєш значно старше від свого календарного віку. Адже якщо таке роками триває, то організм і справді передчасно постаріє.

Як перемогти сім видимих ознак психо-старості

Старість фігури

1 — Зайва вага — «бонусні» 10 кілограмів додають років п’ять. Або більше, якщо не пощастить. Як правило, надмірна вага або викликана психологічними причинами, або ті ж причини заважають її скинути.

Захист: Здорове і помірне харчування і достатня фізична активність. Одним словом, ходіть пішки!

2 — Сутулість — неправильна постава додає вам вигляду літнього, жалюгідного, забутого життям створіння. Вона позначається на здоров’ї та настрої. Найчастіше люди сутуляться через глибинні психологічні причини, аж до проблем з «Я».

Зачистка: Звикайте стояти, сидіти та ходити з прямою спиною. Тренуйтеся, стоячи спиною біля стінки. Пропрацюйте разом з психологом неприємні емоції та стани, що заважають розправити плечі.

Захист: Завжди стежте за поставою, це вкрай важливо для здоров’я, тривалості життя та його якості.

3 – “Човгаюча” хода — важка, дійсно стареча. Те, як ми ходимо, впливає на те, як ми «йдемо по життю». І зворотний зв’язок — психологічні проблеми впливають на вашу ходу, не дають легко і впевнено простувати.

Порада: Освойте за допомогою психолога техніку «Хода могутності».

Захист: Як не банально звучить, але ходіть довго і правильно.

Очевидний вік

4 — Зморшки психологічні — пов’язані не з віком, а з постійним перебуванням в негативі, під стресом. Легко додають до віку 10-15 років.

Порада: Пропрацюйте психологічне коріння мікронапружень, пов’язаних з тією чи іншою зморшкою.

Захист: Регулярно медитуйте, розслабляючи обличчя. Робіть «енергетичний» масаж — погладжуйте обличчя долонями, попередньо розтерши й нагрівши їх до гарячого стану. Навчіться вимикати думки, щоб убезпечитися від зморшок на лобі.

5 — Маска замість обличчя — напружений вираз при мінімальній, а то й відсутній міміці. Може роками триматися і підвищувати ваш видимий вік на 5-10 років. Це відбувається, коли людина психологічно застряє в одній із соціальних ролей. Маска приростає до обличчя, кам’яніє сама і старить людину, яка її носить.

Пораду: Змінити стару платівку — вийти з ролі самостійно або за допомогою надійного психолога.

Захист: Запишіться в театральний гурток, щоб урізноманітнити міміку й амплуа.

6 — Застиглий погляд — зіниці напружено витріщаються в одну точку. Рухи погляду за напрямами або в кругову утруднені: фізичний дискомфорт і психологічні блоки. Розумові здібності ослаблені. Свідомості немає швидкого доступу до внутрішніх ресурсів: приємних спогадів, позитивних емоцій. Такий втомлений погляд формується завдяки багатогодинному сидінню біля телевізора чи комп’ютера і додає кілька років до вашого вигляду.

Порада: Пройдіть кілька сеансів ДПРО (десинсибілізації та пророблення травм рухами очей) у психолога, щоб опрацювати блоковані стани та звільнити очі.

Захист: Викиньте телевізор вже зараз! Обмежте спілкування з комп’ютером і смартфоном. А замість цього — читайте книги!

7 — Гримаси — дивні дисгармонійні риси, яких набуває обличчя, коли людина намагається посміхнутися або висловити ще якусь емоцію. Може щонайменше років на двадцять зістарити… Іноді це такий стан, немов люди мімікою намагаються передати одночасно два суперечливих стани (ліва і права півкулі сперечаються). Або якась застигла емоція фоном висвітитися намагається.

Порада: Це комплексна проблема — обов’язково зверніться до психолога.

Захист: Будьте щирими!

 

Джерело:
До списку новин