загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Економіст: щоб розширити кількість субсідіантів потрібно буде включати друкарський верстат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Він не знає, де беруться гроші, – економіст розкритикував ідею представника Зеленського щодо субсидій. 

Субсидії – ідея, яка дісталась українцям у спадок ще з Радянського союзу. Однак ця схема не працює у наших реаліях. Якщо ж команда Зеленського справді розширить список субсидіантів, це просто розірве наш бюджет.

Таку думку  висловив економіст Олександр Охріменко.

Він наголосив: потрібно визнати, що субсидії провалились. Слід відмовитись від цієї практики і впровадити адресну соціальну допомогу, як у країнах ЄС.

«Тоді це дійсно спрацює. Думаю, багато громадян України це підтримає», – зазначив Охріменко. 

Він наголосив: у Європі ніколи не існувало субсидій, на відміну від Радянського Союзу.

«Фактично, взяли модель СРСР, впровадили її, це повністю провалилося. Постійно тривають заяви, що грошей на субсидії не вистачає, цим платять цим не платять, субсидії видають людям, які реально мають більші статки, ніж ті, хто їх не отримує. Субсидія не працює в умовах сучасної України. Тому потрібно робити адресну соціальну допомогу, це спрацює», – переконаний Охріменко.

Окрім того, експерт наголосив: якщо команда Зеленського справді розширить критерії, якими визначають субсидіантів, про що зазначав Андрій Герус, бюджет України цього не потягне.

«Я так розумію, що представник президента просто не знає що таке бюджет, субсидії і де беруться гроші», – вважає економіст.

Він зауважив: уже лунали заяви про необхідність модернізації субсидій і зменшення їх кількості. Натомість, якщо кількість субсидіантів зросте, це «повністю розірве» головний кошторис країни. 

«Тоді треба буде ухвалювати рішення про якісь надходження, скоріш за все, робити емісію гривні і закривати дірку. У нас вже й так вона у 100 мільярдів, буде 150, можемо зробити 200 – тоді вже буде погано всім взагалі», – зазначив Охріменко.

Тож він підкреслив: усе це – політична заява людини, яка «не знає, що таке субсидії, не розуміє, які там проблеми і що з ними робити».

Економіст додав, що на сьогоднішній день у команди Президента є тільки один варіант знайти гроші для збільшення кількості людей, які отримують субсидії.

«Це емісія. Тобто для того, щоб знайти кошти на розширення числа одержувачів субсидій НБУ потрібно буде включати верстат і друкувати гроші. Іншого варіанту я не бачу », - резюмував А. Охріменко.

 

 

Джерело:
До списку новин