загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійна реформа: скільки отримували б українці, якби справу довели до кінця

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні не завершили пенсійну реформу, згідно з якою населення могло б отримувати крім базової пенсії ще й другу – накопичувальну. 

При цьому в уряді не зважилися запустити другий етап реформи, але в документах прописали зобов’язання розробити відповідні зміни.

Крім того, за інформацією журналістів, поспішати з запуском другого рівня не рекомендували і в МВФ. У результаті досі в країні працює тільки перший рівень пенсійної системи – солідарний.

Відзначимо, що накопичувальний (другий) рівень пенсійної системи – обов’язкові платежі з зарплат на свій особистий рахунок, з якого кошти можна буде отримати при досягненні певного віку або за певних обставин.

При цьому, солідарний (перший) рівень пенсійної системи – це базова пенсія.

За старою моделлю додатковий податок і право на другу пенсію отримають українці не старше 35 років, пояснює вчений Лідія Ткаченко. При цьому внесок повинен становити близько 7%.

Для прикладу, журналісти підрахували, яким би був розмір другої пенсії кранівника зі стажем 35 років, який заробляв 15 тис. грн. Згідно з розрахунками Нацкомісії з цінних паперів, при додатковому внеску в 7% (кранівник відноситься до другого списку професій), розмір другої пенсії повинен скласти 10,2%.

Таким чином, основна пенсія (якщо виходити в цьому році) була б на рівні 3,7 тис. грн, а “друга” – 1,5 тис. грн. Тобто в сумі кранівник на пенсії, якби запропоновані правила повноцінно діяли, отримував би 5,2 тис. грн.

 

Джерело:
До списку новин