загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Впровадження медичної реформи продовжується. Чого чекати медикам та пацієнтам у 2020 р.

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно з Законом «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» вже з 2020 року всі медичні заклади працюватимуть за новою моделлю фінансування. 

У своєму повідомленні 25 липня, в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун та заступник Міністра Павло Ковтонюк більш детально розповіли, що саме зміниться для пацієнтів та медичних працівників у наступному році. 

Щодо пацієнтів…

Тепер діятимуть прозорі та чіткі правила, за якими пацієнт отримує медичні послуги в рамках програми медичних гарантій. Наприклад, якщо це екстрений випадок, на який виїжджає швидка, незалежно від наявності у пацієнта декларації з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром, він у будь – якому випадку отримує необхідну допомогу, оплату за яку здійснюватиме Національна служба здоров’я України (НСЗУ). А ось у випадку плановою медичної допомоги, декларація має вирішальне значення. Адже саме завдяки цьому інструменту НСЗУ зможе побачити пацієнта у електронній системі та оплатити необхідні послуги.

Кроки, які необхідно зробити, щоб отримати планову медичну послугу безкоштовно?

  1. Мати направлення від лікаря, з якими підписано декларацію.
  2. Обрати лікаря та заклад, в якому Ви хотіли б отримати послугу, за яку платить НСЗУ.
  3. Записатися на прийом і отримати необхідну допомогу.

Якщо після надання послуги лікар вимагав гроші, пацієнт завжди може зателефонувати до Національної служби Здоров`я України за номером 16 -77.

Як трансформація вплине на роботу медичних закладів?

Як вже було сказано раніше, всі лікувальні закади фінансуватимуться за новою моделлю, яка передбачає договір з НСЗУ. Такий підхід дозволятиме НСЗУ здійснювати оплату медичних послуг, які пацієнт отримуватиме за програмою медичних гарантій. У статусі неприбуткових підприємств заклади зможуть складати фінансовий план, робити закупівлю необхідного обладнання та витрачати кошти згідно з особистими потребами закладу, що зрештою дозволить сформувати мережу успішних закладів та відповідно конкурентний ринок.

Чого чекати місцевій владі?

Тепер основним завданням місцевої влади буде забезпечення доступності медичної допомоги кожному мешканцю – оплата комунальних послуг, налагодження транспортного сполучення, ремонтні роботи. Але спершу, варто пам`ятати про обов`язкову автономізацію закладів, їх комп’ютеризацію та підключення до системи eHealth.

 

Джерело:
До списку новин