загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Економіст Охріменко назвав запоруку «нормальних» тарифів для українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На український ринок потрібно запустити зарубіжні компанії, які займаються продажем енергетичних ресурсів для населення.

Про це заявив економіст Олександр Охріменко.

Економіст, коментуючи тему щодо вартості газу в Україні, навів приклад США, де влітку вартість блакитного палива падає автоматично, а взимку – зростає.

«А в нас виходить так: для населення ціна регулюється, при чому, звертаю вашу увагу, що орган, який регулює, залишається. І ось, яку він встановить ціну, це питання. Ці питання постійно виникатимуть, бо у нас виходить не зовсім ринок, а напівринок, бо якщо є ринок, то є конкуренція. Тоді ціни падають, коли у світі вони падають», – зазначив Олександр Охріменко.

Відповідаючи на запитання, чи діятиме в Україні енергоринок, Олександр Охріменко закликав подивитися, які кроки зробить новий уряд. Він зазначив, що всі необхідні закони та постанови є вже ухвалені.

«Єдине, що потрібно зробити, – це запустити на наш ринок зарубіжні компанії, які займаються продажем енергетичних ресурсів для населення. Зарубіжні! Так, це нашим олігархам не дуже подобається, але це треба. Відповідно, слід розширити кількість операторів, які продають газ для населення, щоб українці могли обирати, як мобільний зв’язок… І тоді, дійсно, є ринок, немає монополістів. Тоді є надія, що у нас справді буде якість висока і тарифи нормальні», – заявив експерт.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України», відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, зобов’язаний у серпні знизити ціну природного газу для населення ще на 265 грн за тисячу кубічних метрів. 

 

Джерело:
До списку новин