загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Особу можуть стерти з усіх баз даних та реєстрів: це правда?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Соцмережі, онлайн-сервіси, магазини і банкінги перетворилися в цифрове відображення реального людського життя. Якби вся цифрова ідентифікація людини була раптово видалена, це означало б втрату важливої ​​частини її особистості. Мова йде не тільки про облікові записи в Facebook, Instagram або Twitter, а й про більш важливі дані.

Чи може цифрове «вбивство» у недалекому майбутньому стати таким самим страшним злочином, як і вбивство в реальному житті?

ЦИФРОВИЙ СЛІД. Кожна цифрова фотографія, електронний лист і повідомлення в соцмережі, банківські рахунки, всі дані, які уряд зберігає в цифровому вигляді, записи паспортів, записи про народження, імміграційний статус, дані медкарт, списки виборців – все це може зникнути в одну мить.

Віце-президент Google Вінтон Серф згоден, що цифрові об’єкти – недовговічні і ненадійні. «Що станеться, якщо хтось запланував цільову атаку на людину, щоб видалити її цифрове життя? Одним махом ця людина опиниться без документів, громадянства, без гроша в кишені, без будь-яких відомостей про житло, роботу або списки виборців. Чи може це бути розцінено як вбивство? Або ненавмисне вбивство? Або це щось зовсім інше?», – запитує він.

РЕАЛЬНІ НАСЛІДКИ. «Існувати в сучасному світі – означає бути оцифрованим. Майбутні вбивства полягатимуть в тому, щоб знищити цифрову особистість», – впевнений професор кримінології Бірмінгемського університету Девід Уїлсон.

Це серйозна проблема для поліції: злочинці швидко вдосконалюють свої методи, законодавство не встигає за ними. Хитрість знищення цифрової ідентичності полягає в тому, що воно може відбутися тільки в мережі, але матиме цілком реальні наслідки.

ВЖЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ. «Людей уже вбивають цифровим способом, і це створює для них проблеми, – говорить експерт з конфіденційності інформації Ребекка Херольд. – У великій страховій компанії хакери підмінили особистість живої людини мертвою. Коли ця людина спробувала скористатися медичною страховкою, їй відмовили, тому що вона нібито мертва. Їй довелося доводити своє існування в судах».

ЗАКОН НЕ ПИСАНИЙ. У Законах про комп’ютерне шахрайство і зловживання США і Великобританії нічого не сказано про видалення особистості людини з мережі. У Британії злочином визнано тільки злом облікового запису в Facebook.

«Коли мова йде про видалення будь-чиєї особистості, найімовірніше, особистість людини знаходиться в десятках і сотнях різних місць, на серверах у різних країнах і на різних континентах. Якщо хтось «вб’є» вас, за законом якої країни його будуть переслідувати?», – запитує Херольд.

«У нас зараз є закони про фізичний напад. Вони існували століттями. Скоро ми побачимо закони про цифровий напад. Проблема в тому, що «скоро» може бути вже занадто пізно. Діяти потрібно вже зараз», – говорить професор Уїлсон, і додає, що цифрове «вбивство» має стати таким самим великим злочином, як і вбивство в реальному житті.

 

Джерело:
До списку новин