загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як в Україні можна добре заробити на продажу їстівних квітів?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кілька років тому в меню ресторанів з’явилися страви і напої з живими квітами. Деякі українці вже перетворили цей тренд в джерело доходу: вони вирощують їстівні квіти на продаж. Топ-менеджер ТМ «Зелень» Юрій Роман (м. Кам’янка, Черкаська область) розповів, як працює такий бізнес.

По-перше, вживати деякі види квітів в їжу корисно: до їх складу входить багато вітамінів і мікроелементів.

По-друге, страви з пелюстками квітів виглядають дуже естетично і радують око. А це важливо в кулінарії.

ЯК ЦЕ ПРАВИЛЬНО РОБИТИ?

Обмежень у вживанні їстівних квітів практично немає. Виняток становлять люди, у яких алергія на квітковий пилок. Їм від таких ароматних страв краще утриматися. Всім іншим можна без побоювань додавати квіти в салати, до м’ясних страв, декорувати ними десерти і торти. «Переїсти» квітів не можна.

Під час приготування таких страв варто врахувати кілька моментів. По-перше, у всіх квітів різний смак і аромат. Я сам пробував багато їстівних квітів: одні на смак нейтральні, інші кислуваті, треті можуть гірчити. Аромат у них теж виражається неоднаково. Це слід враховувати, продумуючи страву – смак і аромат квітів повинні гармоніювати з іншими компонентами.

По-друге, потрібно знати, як правильно «подати» квіти в страві. Деякі квітки можна їсти повністю. Наприклад, квітки фіалки або бегонії: у них немає бутона як такого. А у чорнобривців  слід брати тільки пелюстки: у цієї рослини жорсткий і дуже гіркий бутон.

По-третє, важливо пам’ятати, що квіти – це швидкопсувний продукт. Термін їх зберігання – 7 днів.

ЯК ВИРОЩУЮТЬ КВІТИ?

Наше господарство знаходиться в екологічно чистій зоні. Співробітники постійно підтримують в теплицях необхідну температуру, вологість і освітлення. В процесі виробництва ми не використовуємо хімічні добрива. Зараз в нашому асортименті п’ять видів їстівних квітів: віола, фіалка, бегонія, герань і настурція.

ХТО КУПУЄ?

Їстівні квіти як товар з’явилися на українському ринку порівняно недавно. Спочатку їх використовували ресторани високого рівня, а зараз ця мода поширюється в сфері громадського харчування все ширше. В основному квіти використовують для декорування страв. Цей товар недешевий, і використовувати його  як основний інгредієнт страви дорого: флористичний набір з 20 квіток коштує від 45 до 55 гривень.

ЯК ПРАЦЮЄ ТАКИЙ БІЗНЕС?>

Поки що їстівні квіти – це не найпопулярніший товар в Україні, але поступово він завойовує ринок. Наприклад, мікрогрін – пророщені паростки – ми продаємо близько 8 років, і цей товар вже з’явився у великих торгових мережах: Ашан, Метро, ​​Сільпо. Думаю, з часом те ж саме чекає і їстівні квіти.

Займатися таким бізнесом можна круглий рік (взимку квіти ростуть в теплицях). І саме в цей час обсяг продажів зростає. У нас вже є мережа постійних клієнтів в декількох великих містах України.

ВАЖЛИВО!

Вживати в їжу можна тільки їстівні квіти, вирощені в спеціальних умовах. Не варто використовувати в кулінарії рослини, що цвітуть біля доріг і в міських скверах. Ні в якому разі не вживайте в їжу квіти з квіткових магазинів – їх обробляють хімічними сумішами.

 

Джерело:
До списку новин