загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що таке щастя? Вражаючі результати найтривалішого дослідження у світі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дослідження Гарвардського університету, що охопило понад 700 чоловіків і тривало майже 80 років виявило, що щастя залежить зовсім не від багатства та впливу на оточуючих.

ДОСЛІДЖЕННЯ, яке було частиною Гарвардського дослідження розвитку дорослих і проводилось на базі Медичної школи Гарварду, почалося у 1938 році і стало найтривалішим дослідженням у світі.

У ньому взяли участь 268 другокурсників Гарвардського коледжу, що проходили навчання в 1939-1944 роках. Для збалансування вибірки вчені також вирішили додатково вивчати життя 456 хлопчиків з малозабезпечених сімей Бостона, які зростали там в період між 1940 і 1950 роками. Всі досліджувані були чоловіками.

Згодом деякі учасники дослідження стали відомими адвокатами, докторами, бізнесменами, або ж робітниками заводів і фабрик. Серед них виявилося і чотири сенатори, а також президент США Джон Кеннеді. Були й такі, що з часом стали алкоголіками або мали психічні розлади.

Кожні два роки з досліджуваними проводили інтерв’ю, проводили дослідження їх медичних карт, давали анкети та психологічні методики для заповнення. Була зібрана інформація про стан їх психічного і фізичного здоров’я, задоволення кар’єрним зростом, досвід виходу на пенсію та якості шлюбу.

Після 75 років дослідження керівник дослідження і директор Роберт Волдінгер розповів про три основні секрети щастя, які вдалося вивести на основі опрацювання анкет.

Секрет ПЕРШИЙ: ТЕПЛІ СТОСУНКИ З ЛЮДЬМИ

Чоловіки, які в ході інтерв’ю повідомляли, що мають теплі стосунки зі свою сім’єю, друзями або знайомими, були щасливішими і здоровішими за інших учасників, що не мали емоційно близьких стосунків. Також тривалість їх життя була довшою.

Учасники, що повідомляли про почуття самотності, окрім низького рівня задоволеності життям, були більш схильні до розвитку психічних захворювань і гострішого переживання фізичного болю.

Також виявилося, що хороші стосунки допомагають покращити фінансовий стан. Ті учасники дослідження, у котрих були найвищі показники за шкалою «теплі відносини» заробляли в середньому на 141 тисячу доларів на рік більше за інших учасників.

Секрет ДРУГИЙ: ЯКІСТЬ БЛИЗЬКИХ СТОСУНКІВ

Чоловіки, що заявляли про постійні суперечки у подружньому житті і низьку прихильність один до одного в парі, були навіть менш щасливі, ніж люди, які взагалі не перебували в шлюбі або були розлучені.

Таким чином, щастя людини залежить від її оцінки якості близьких відносин, а не фактичної їх наявності. Людина, що має велику сім’ю та широке коло спілкування, може відчувати себе самотньою, а від того і нещасною.

Секрет ТРЕТІЙ: СТАБІЛЬНИЙ І ГАРМОНІЙНИЙ ШЛЮБ

Соціальний зв’язок з іншими людьми позитивно впливає на рівень задоволеності життям і навіть знижує імовірність розвитку психічних захворювань. Вчені довели, що чоловіки, які не були розлучені і не мали серйозних проблем в шлюбі до віку у 50 років, мають кращу пам’ять і у більш пізньому віці.

“Та стосунки не повинні постійно йти як по маслу. Деякі з досліджуваних вісімдесятирічних пар могли сперечатися щодня. Але до тих пір, поки вони відчувають, що дійсно можуть розраховувати на підтримку партнера в складних ситуаціях, сварки не мають великого значення”, – каже доктор Волдінгер.

Усе це говорить про те, що близькі та емоційно теплі відносини роблять нас щасливими і покращують наше здоров’я.

Інший дослідник, Джордж Вайян, пише: «75 років досліджень і 20 мільйонів доларів, витрачені на нього, привели нас до висновку, що складається з таких слів: щастя – це любов. Крапка».

Суспільство забагато уваги приділяє багатству і бажанню прославитись, в той час, як “ми знову і знову приходимо до висновку, що люди, які прожили своє життя більш щасливо, мали теплі відносини з сім’єю, друзями та спільнотою загалом”, — наголошує Роберт Волдінгер.

 

Джерело:
До списку новин