загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На вашому рахунку — нуль гривень. Як шахраї спустошували банківські картки пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За шість місяців вони ошукали більше десятка пенсіонерів на суму понад 60 тисяч гривень.

У Кривому Розі двоє шахраїв ошукували пенсіонерів. Користуючись їх необізнаністю, як правильно знімати кошти через термінали, вони спустошували їхні банківські рахунки.

Як зазначається в матеріалах судової справи, зловмисники постійно діяли за однією і тією ж схемою. Чатували неподалік банкоматів. Коли дідусь чи бабуся приходили знімати гроші, ніби випадково опинялися поруч і краєм ока підглядали, який вони вводять пін-код. Якщо стареньким не вдавалося з першого разу зняти готівку, пропонували допомогу.

Одна з потерпілих осіб розповіла, що отримавши на картку пенсію, вирішила зняти кошти. Втім нічого не вийшло. А перед цим там знімала гроші дівчина. Вона та чоловік почали пропонувати допомагу, втім і в них буцімто нічого не вийшло. Коли пенсіонер поїхав у відділення Приватбанку, то виявив там, що гроші з його рахунку були зняті.

Річ у тім, що шахраї непомітно витягували з терміналу банківську картку пенсіонерів, а на її місце вставляли іншу. Потім з викраденою карткою йшли до найближчого банкомату і знімали всі кошти.

За шість місяців вони ошукали в такий спосіб більше десятка пенсіонерів на суму понад 60 тисяч гривень. Про те, що на їхніх рахунках не стало грошей, дідусі та бабусі дізнавалися лише після візиту до банківських установ.

З'ясувалося, таку схему ошукування пенсіонерів вигадала жінка, за плечима якої не одна судимість. Останній раз вона відбувала покарання за крадіжку та шахрайство. До своєї злочинної діяльності залучила знайомого, який декілька місяців перед тим вийшов із тюрми. Після затримання правоохоронці вилучили в них 11 банківських карток.

Своєї причетності до ошукування пенсіонерів кримінальний дует у судовому засіданні не заперечував. Вони підтвердили всі обставини, викладені в обвинувальному акті. Спільників визнали винними у скоєнні злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 (шахрайство) та частиною 1 статті 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу.

Організаторку злочинної схеми позбавлено волі на два з половиною роки з відбуванням покарання в кримінально-виконавчій установі закритого типу. А її спільника суд відправив за ґрати на один рік.

До речі, цивільний позов до суду подала лише одна потерпіла. На її користь з обвинуваченої стягнуто 13 423 гривні матеріальної та тисячу гривень моральної шкоди.

Микола Заверуха

 

Джерело:
До списку новин