загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ожиріння печінки: продукти, яких слід уникати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ожиріння печінки стало однією з найважливіших медичних проблем нашого часу.

Одна з головних причин цієї проблеми – наш сучасний спосіб життя, в якому майже повністю відсутня фізична активність та здоровий спосіб життя. Крім того, спостерігається збільшення споживання закусок і нездорової їжі, які дають зайвий жир нашому організму, але мають дуже малу поживну цінність.

Наслідками цих змін у раціоні є надмірна вага, проблеми, що стосуються ожиріння і, зрештою, зайвий жир, який накопичується в печінці і ускладнює виконання основних функцій.

Після того, як поставили діагноз жирової хвороби печінки, негайний перехід на здоровий спосіб життя має вирішальне значення.

Інакше кажучи, людина з ожирінням печінки повинна мати збалансовану дієту і додати  до свого повсякденного життя фізичні вправи. Таким чином можна стабілізувати вагу і полегшити відновлення функцій печінки.

Продукти з високим вмістом жиру, які спричиняють ожиріння печінки

Жирній печінці буде складно перетравлювати їжу з високим вмістом жирів та інших подібних елементів. Тому вам слід уникати або звести до мінімуму споживання жирної їжі. Крім того, продукти з високим вмістом жиру зумовлюють збільшення ваги. А це призводить до різнях ускладнень для людини, яка страждає від жирової хвороби печінки.

Продукти, яких слід уникати:

  • •  смажена їжа
  • •  картопляні чіпси та сухарики
  • •  продукти, запечені в духовці, які містять сир або жир
  • •  молочні продукти (молоко, сир, вершки)
  • •  маргарин
  • •  майонез
  • •  фаст-фуд

Абсолютно необхідно повністю виключити з раціону людини, яка страждає від ожиріння печінки, харчові продукти з високим вмістом жиру.

Продукти з високим індексом глікемії

Продукти, які багаті природними цукрами, або продукти, які мають високий глікемічний індекс, викликають зростання рівню глюкози в крові, що серйозно впливає на печінку.

Серед продуктів, які слід вживати в помірних кількостях: картопля, кавун, родзинки, банан, білий хліб, кукурудзяні продукти, морозиво, ароматизовані йогурти і шоколад з високим вмістом простих вуглеводів.

Оброблені зерна

Цих продуктів слід уникати людям, які мають жирову хворобу печінки, а натомість треба споживати цільні зерна. Таким чином, вони додають більше клітковини до своєї дієти, що допомагає контролювати рівень холестерину і рівень глюкози в крові – важливий крок у лікуванні жирової хвороби печінки.

Алкоголь

Споживання алкоголю, чи то в помірних кількостях, чи то в надлишку, призведе до накопичення жиру в клітинах печінки. Коли накопичення жиру перейде нормальні межі, розпочнеться процес запалення клітин, і з плином часу в тканині утворяться рубці.

Після того, як це відбудеться, нормальний потік крові ускладниться, і якщо цей процес не буде зупинений або повернений у зворотній бік, печінка може бути пошкоджена.

Саме тому рекомендовано, щоб споживання алкоголю було мінімальним.  Якщо у вас вже виявили жирове переродження печінки, бажано повністю утримуватися від споживання алкоголю.

 

Джерело:
До списку новин