загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Викрив корупціонера - отримай винагороду": в Україні викривачів корупції будуть заохочувати матеріально

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Президент вніс у Раду законопроект про викривачів корупції.

Кожен громадянин України, який повідомив правоохоронцям про відоме йому корупційне діяння, зможе заробити до 12,5 млн. грн. Такі норми містить проєкт закону №1010, внесений у Раду Володимиром Зеленським 29 серпня.

Документ пропонує імплементувати в українське антикорупційне законодавство норму про «Викривачів корупції». В якості останніх проект розуміє будь-яку приватну особу, включаючи журналістів, яка доповість (зокрема анонімно) про хабарника. Таким людям держава гарантує захист і пристойну винагороду.

Заробити можна до 10% від суми, доведеною в суді неправомірної вигоди, штрафів, конфіскованих активів і т. д. Однак не більше 3 тисяч мінімальних зарплат. Зараз це відповідає 12,5 млн грн. Конкретну суму винагороди буде встановлювати суд, оцінюючи, наскільки корисною виявилася інформація донощика для затримання і притягнення до відповідальності корупціонера.

У ряді випадків, щоправда, суд взагалі може відмовити у виплаті. Наприклад, якщо з'ясується, що надані дані чоловік отримав з відкритих джерел. Або розмір збитків держави виявиться менше ніж 5 тис. прожиткових мінімумів (9,7 млн грн.).

Попри те, що самим розслідуванням будуть займатися професійні антикорупціонери, викривачу теж доведеться неабияк попітніти, щоб отримати премію. Голослівні звинувачення правоохоронці взагалі можуть залишити без уваги — їм потрібно буде надати набір конкретних фактів, які можна перевірити, щоб переконатися в правоті заявника.

Якщо після проходження всіх формальностей законопроєкт набере в сесійній залі 226 голосів нардепів, його норми набудуть чинності з 1 січня 2020 року.

 

Джерело:
До списку новин