загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хто в Раді не підтримав зняття депутатської недоторканності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При цьому відкрито проголосувати "проти" депутати не наважились.  

Сьогодні Верховна Рада України внесла зміни до статті 80 Конституції України, яким скасувала депутатську недоторканість із 1 січня 2020 року. Рішення підтримали 373 депутати із 404 присутніх в залі на той момент. Голосів проти не було, але троє депутатів утримались від голосування, а 28 взагалі не натиснули жодну кнопку, тобто не голосували.

Повним складом за проєкт закону №7203 проголосувала президентська фракція "Слуги народу", а це 252 голоси, депутатська група "За майбутнє" дала усі можливі 22 голоси. Проголосували "За" і фракції "Батьківщина" та "Голос", хоча по одній представниці із кожної не були присутніми на засіданні (Юлія Тимошенко та Юлія Клименко). Також підтримали законопроект і позафракційні депутати окрім Андрія Деркача, який вирішив не голосувати.

Фракція політичної партії "Європейська солідарність" теж проголосувала за зняття недоторканності з народних обранців, однак троє членів фракції натиснули кнопку "Утриматись" - Микола Княжицький, Руслан Князевич та Ахтем Чийгоз.

А от дійсно бойкотувала закон фракція "Опозиційна платформа – За життя". Щоправда депутати не наважились голосувати проти, тому просто не голосували взагалі. При цьому із 44 членів фракції 17 на засідання не прийшли.

882

На першій сесії Верховної Ради дев'ятого скликання 30 серпня народні депутати в першому читанні схвалили проект закону №7203 про внесення змін до ст.80 Конституції України, внесений до парламенту ще 8-го скликання п'ятим президентом України Петром Порошенко. За попередню версію закону проголосували 363 народних депутата нового скликання.

У червні 2018 року Конституційний суд України дав висновок щодо відповідності цієї ініціативи вимогам ст.157 і ст.158 Основного закону, однак попередня Верховна Рада його так і не проголосувала.

У понеділок, 2 вересня, парламентський комітет з питань правової політики рекомендував Верховній Раді прийняти в цілому законопроект про зняття недоторканності з народних депутатів. Планується, що проект закону проголосують вже завтра, 3 вересня.

 

До списку новин