загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Спати, красти коня, згадувати Фрейда: у Києві пройде театральний фестиваль "Відкрита сцена"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Другий Всеукраїнський фестиваль недержавних театрів "Відкрита сцена"пройде в Києві з 13 до 15 вересня. На відвідувачів чекають гарячі теми, відверті сцени та гра на перетині жанрів.

Програма фестивалю формувалася групою експертів за конкурсним відбором. Серед 40 заявок було відібрано 5 колективів, які протягом трьох днів представлятимуть свої вистави на різних театральних майданчиках столиці. Серед експертів - театрознавець Ганна Веселовська, театральний критик, менеджер Анастасія Гайшенець, перформер, хореограф Віктор Рубан, театрознавець Ірина Чужинова, театральний критик Любов Ільницька.

Цього року фестиваль проводиться на конкурсній основі. Долю учасників вирішують члени журі. Переможець фестивалю отримає фінансування від організаторів на реалізацію нового мистецького проекту.

Фестиваль поєднує мистецьку та освітню програми. У межах останньої: майстер-клас від француза Жуля Одрі, який є головним режисером Івано-Франківського національного драматичного театру, а також круглий стіл "Вікно можливостей для незалежних театрів" за участю прогресивних українських театральних менеджерів.

Фіналісти "Відкритої сцени" 2019

SECOND FLOOR, baza.art people, Київ

Вистава про пошук себе у величезній космічній пітьмі. Про переплетіння і зіткнення, стосунки між чоловіком і жінкою. Про те, що тільки віднайшовши себе у відображенні іншої людини, можливо піднятися на сходинку вище.

СВІДОМІСТЬ(ПІД), n'Era Dance Company, Київ

Ну який же сучасний театр без Фрейда? Ідея роботи базується на моделі психіки людини: "Воно", "Я" та "Над Я". Вистава допоможе розпізнати ваші справжні, а не очікувані суспільством емоції та бажання.

НЕ МУШУ, n'Era Dance Company, Київ

Щоб почуватися повноцінним у сучасному суспільстві, люди часто проживають не своє життя. Хто диктує вимоги "як жити?" і чи варто слідувати чужим вподобанням? Мовою руху на межі пластики, жесту й танцю артисти занурять глядача в тему сприйняття свого власного "Я".

СНИ, Арт-проект "Театр на Перехресті", Чернівці

Ми весь час живемо то в минулому, то в майбутньому, а в теперішньому не живемо ніколи. Перегляньте виставу і почніть нарешті жити сьогоденням.

ORPHEUS UA, проект Сашка Брами, Львів

В основі дійства – семимісячна піша експедиція від кордону з ЄС до лінії фронту на Донбасі режисера Сашка Брами і фотографа Андрія Бучка. Це все мовою музики. Експериментальна електроніка, етнічні мотиви, танцювальні біти, сучасна опера, перформативні акції та відеоарт.

ЯК ВКРАСТИ КОНЯ, Білиць Арт Центр, Київ

Українців і ромів оточують схожі проблеми: замкненість, свавілля влади, жадібність, відданість "своїм". Та кожен з нас бажає бути щасливим. І кожен шукає шанс жити кращим життям. Але на що нас може підштовхнути жага щастя? І де та межа, яку не можна перейти?

ОСІНЬ НА ПЛУТОНІ, проект Сашка Брами, Львів

Аби створити виставу, автори впродовж року перебували в тісній взаємодії з мешканцями геріатричного пансіонату. Після цієї експедиції "в старість", найімовірніше, ви переоціните власні цінності. Вистава створена на перетині документального та лялькового театру, танцювально-перформативних практик та просторового аудіодизайну.

Вхід на всі події фестивалю – вільний за попередньою реєстрацією.

Фестиваль "Відкрита сцена" був заснований торік Національною спілкою театральних діячів України як стартовий майданчик для визнання театральних колективів недержавного сектору. На сьогодні тільки в Києві - приблизно 100 театрів, що не мають власного приміщення й державного фінансування. Проте багато з них створюють якісний сучасний мистецький продукт.

Другий рік поспіль проект проходить за підтримки Департаменту культури КМДА.

 

Джерело:
До списку новин