загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Команда Зеленського готується до тотального контролю за субсидіантами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українцям варто приготуватися до серйозних змін.

З 1 жовтня 2019 року порядок надання субсидій внесли деякі зміни. Відтепер будуть враховувати площу житлового приміщення і не тільки. Так, команда президента України Володимира Зеленського візьметься за контроль усіх субсидіантів та українців, які отримують пільги.

Відповідний законопроект №1231 "Про верифікацію та моніторингу державних виплат" вже зареєстровано у парламентів. З урахуванням швидкості його просування у Верховній Раді (2 вересня поданий в парламент, а 4 вересня – визначений президентом як невідкладний і направлений у профільний комітет), не виключено, що візьмуть його максимально оперативно – ще до початку нового опалювального сезону.

Цей законопроект передбачає декілька етапів перевірок українців, які отримують гроші від держави. При цьому чиновники зможуть збирати повні досьє на українців, включаючи виписки з банківських рахунків та перелік всього майна. А неправомірно отримані кошти доведеться повернути в бюджет.

Перший етап перевірки - превентивна верифікація. При зверненні за допомогою буде сформований запит до інформаційно-аналітичної платформи. І тут же, в режимі реального часу, можна буде перевірити правдивість наданих даних і вирішити, чи маєте ви взагалі право на державні гроші. У такій інформаційно-аналітичній платформі будуть паспортні дані, персональні, ідентифікаційний код та дані про банківські рахунки та операції.

Другий етап – поточна верифікація. Вона передбачає постійне "стеження" за українцями Так, будуть проводитися систематичні перевірки інформації про правомірність отримання субсидії (наприклад, якщо змінюється їхнє майнове становище).

Третій етап – ретроспективна верифікація. Такі перевірки будуть проводити вже по закінченню періоду виплат, причому людина буде перебувати "під ковпаком" у контролерів ще протягом трьох років після отримання останньої гривні з бюджету. Якщо за цей час виявиться, що гроші були отримані безпідставно – все доведеться повернути, добровільно або за рішенням суду.

На думку економіста Олексія Куща, влада спробує зменшити кількість пільговиків і субсидіантів у два-три рази, щоб їх отримувало 5-10% населення, а не до 30%, як зараз.

 

Джерело:
До списку новин