загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як уникнути проблем із кліщами вдома

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хоча кліщі це дуже крихітні комахи, але проблем можуть принести багато. Так як пилові кліщі знаходяться практично у кожному домі, вони несуть небезпеку для проживаючих, адже являюсься алергенною складовою домашнього пилу.

Пилові кліщі є однією із найпоширеніших причин появи алергії, від якої щодня страждає все більше і більше людей. Кліщі живуть переважно у вологих місцевостях і стають особливо надокучливими восени. Дізнайтесь з нашої статті, як позбутися проблем із кліщами в своїй оселі.

У цій статті ми пропонуємо вам декілька порад, які при правильному застосуванні допоможуть вам уникнути проблем із кліщами. Людям, що страждають від алергії на кліщів, уже знайомі деякі способи боротьби із кліщами, проте для інших вони можуть стати несподіванкою. Головне – це те, що вони точно допоможуть покращити ваше самопочуття.

Осушуйте приміщення

Як ми вже згадували вище, кліщі полюблять вологе середовище, тому перш за все ви повинні оцінити, чи не занадто вологою є ваша оселя (причиною цього може стати клімат чи її розташування, і т.п.). Якщо ви знайшли підтвердження цієї проблеми, почніть використовувати осушувачі повітря (природні або електричні), які повинні бути розміщені на різних ділянках вашого дому.

Щодня провітрюйте вашу оселю

Кліщі краще розмножуються у вологих та теплих середовищах, таких як простирадла, стьобані ковдри, дивани, віконні занавіски, пухові покривала, матраци, подушки, килимки, і т. д. Для деяких особин таке середовище є просто незамінним, в той же час, як іншим воно може бути не настільки необхідним.

Саме тому ми рекомендуємо вам щодня провітрювати вашу спальню. Якщо є така можливість, намагайтеся, щоб у неї потрапляло якомога більше світла, особливо на ті ділянки, де є найбільша вірогідність існування кліщів.

Очищуйте кімнату розмариновим оцтом

Розмариновий оцет є дуже простим у приготуванні. Просто дайте декільком свіжим гілочкам розмарину настоятися у звичайному оцті протягом тижня, після чого зможете використовувати цей настій як дезінфікувальний натуральний засіб, зроблений власноруч очищувач для дому.

Для того, щоб прибрати кімнату таким засобом, просто намочіть ним ганчірку і протріть ним меблі та підлогу.

Використовуйте розпилювачі із ефірними оліями

Освіжувачі повітря із запахом не тільки наповнять приміщення приємними ароматами, але й допоможуть вам позбутися кліщів. Якщо ви плануєте скористатися такими розпилювачами, радимо вам такі аромати:

  • •  Лимон
  • •  Кориця
  • •  Лемонграс
  • •  Перцева м’ята
  • •  Чайне дерево
  • •  Розмарин
  • •  Лаванда

Якщо у вас немає готового розпилювача, просто змішайте декілька крапельок ефірної олії із водою у пляшці із пульверизатором та розпилюйте цей засіб у оселі по декілька разів на день.

Коли купуватимете ефірні олії, переконайтеся, що вони гарної якості, містять натуральні екстракти рослин, а не штучні ароматичні есенції, у яких немає нічого корисного.

Очищуйте повітря за допомогою рослин

Недорогим, проте натуральним засобом для очищення повітря, є розміщення у оселі певних рослин. Будь-які рослини не підійдуть, тому що деякі можуть, навпаки, “красти” кисень. Натомість, заведіть собі рослини, які здатні відновлювати кисень. До них належать:

  • •  Хризалідокарпус жовтуватий (Арека, домашній бамбук): ця рослина очищуватиме повітря протягом всього дня. Не забувайте витирати листя рослини по мірі забруднення. Ця рослина не потребує особливого догляду, а ще вона гарно пристосовується до приміщень із поганим освітленням та високою вологістю.
  • •  Сансевієрія трисмугова (Зміїна рослина, тещин язик, меч Святого Джорджа): ця рослина здатна перетворити вуглекислий газ у кисень всього за одну ніч, саме тому вона є просто ідеальною для спальні.
  • •  Епіпрепнум золотистий (Сциндапсус): сциндапсус – це широкорозповсюджена кімнатна рослина, яка відзначається сильною стійкістю. Головне – це уникайте потрапляння на неї прямих сонячних променів.
  • •  Інші рослини, які також можуть стати вашими помічниками у боротьбі із кліщами – хлорофітум, плющ, фікус або дифенбахія.

закриті вікна допоможуть уникнути проблем із кліщами

Влаштовуйте щотижневе прання, щоб не мати проблем із кліщами

Намагайтеся щотижня прати вищезгадані тканини, де є найбільша вірогідність для розповсюдження кліщів. Використовуйте для прання теплу воду та додавайте окрім звичного пом’якшувача трохи розмаринового оцту. Найкраще – просушувати білизну у сушильній машині, або ще краще, просто на сонці.

Окрім цього, намагайтеся регулярно чистити ваші дивани, крісла та килими, хоча цією процедурою можна займатися рідше, ніж зміною білизни.

Використовуйте засоби проти комах (інсектициди)

На ринку товарів зараз існує багато засобів проти комах, а це означає, що їх було створено спеціально із додаванням певних речовин, що запобігають появі проблем із кліщами. Часто ціна на них трохи кусається, але якщо у вас алергія на кліщів, вам слід придбати хоча б найнеобхідніші з них. Наприклад, ви можете одягти свої матраци та подушки у проти-кліщові чохли.

Також не слід забувати, що хоч зараз у продажу і є багато засобів проти кліщів, не всі вони є такими дієвими, як стверджує виробник. Ви повинні самі вирішити, варто вам спробувати деякі з них, чи ні (протигрибкова фарба, антистатичні фільтри, і т.д.).

 

Джерело:
До списку новин