загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кому з педпрацівників дадуть грошову допомогу при виході на пенсію?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Педагоги, зайняті на посадах, які дають право на пенсію за вислугу років, але виходять на пенсію за віком, мають право на виплат грошової допомоги.

Її розмір дорівнює розмірові їхніх 10-місячних пенсій станом на день її призначення. Про це сказано у Прикінцевих положеннях (пункт 7.1) Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
 
Слід враховувати, що страховий стаж має становити З0 років для жінок і 35 років для чоловіків.
 
Також виплату можна отримати, якщо педпрацівники при виході на пенсію за віком не отримували раніше жодних пенсійних виплат.

Виплата грошової допомоги здійснюється органами Пенсійного фонду України одноразово коштом держбюджету одночасно, з першою виплатою пенсії.
 
Перелічимо спеціальності, яким призначений цей вид допомоги.


Установи загальної середньої освіти:
вчителі, вчителі-логопеди, вчителі-дефектологи, вихователі, завідувачі та інструктори слухових кабінетів, директори, завідувачі, їхні заступники з навчально-виховної, навчально-виробничої частини або роботи, соціальні педагоги, організатори позакласної та позашкільної виховної роботи, практичні психологи, педагоги-організатори, майстри виробничого навчання, керівники гуртків.

Установи дошкільної освіти:
директори, вихователі-методисти, вихователі, помічники вихователів дошкільних навчальних закладів в інклюзивних групах, музичні керівники, вчителі-дефектологи, вчителі-логопеди, практичні психологи.

Дитячі будинки:
директори, їхні заступники з навчально-виховної частини, вчителі, вихователі, сурдопедагоги, тифлопедагоги, вчителі-дефектологи, вчителі-логопеди, майстри виробничого навчання, практичні психологи, соціальні педагоги, керівники гуртків.

Установи додаткової освіти:
директори, їхні заступники з навчально-виховної, навчальної, виховної роботи, завідувачі відділів, художні керівники, керівники гуртків.

Вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації, професійно-технічні навчальні заклади:
директори, їхні заступники з навчально-виховної роботи, майстри та старші майстри виробничого навчання, викладачі, практичні психологи, соціальні педагоги, керівники гуртків.

Міжшкільні навчально-виробничі комбінати:
директори, заступники директорів з навчально-виховної роботи, вчителі, майстри виробничого навчання, практичні психологи, керівники гуртків.

 

Джерело:
До списку новин