загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яким буде прожитковий мінімум у 2020 році? В Раді озвучили плани

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Депутати пропонують збільшити соціальний стандарт більш ніж удвічі.

Депутати ВР вирішили не чекати проекту Держбюджету на 2020 рік, в якому традиційно переглядається розмір прожиткового мінімуму, та запропонували Кабміну розглянути можливість значного підвищення соціального стандарту.

Нагадаємо, до цього показника прив’язані не лише зарплати держслужбовців, але й пенсії, соціальні допомоги, і, навіть, аліменти.

Зокрема, пропонується встановити з 1 січня 2020 року такий прожитковий мінімум для різних категорій населення:

  • Загальний показник – 4378 грн (зараз 1936 грн).
  • Для дітей до 6 років – 3574 грн (1699 грн).
  • Для дітей від 6 до 18 років – 4919 грн (2118 грн).
  • Для осіб, які втратили працездатність – 3229 грн (1564 грн).
  • При цьому з 1 липня 2020 року всі показники мають зрости ще раз в межах 100-200 грн.

Чи стануть прислухатися до думки депутатів в Кабміні — неясно. Дискусія про необхідність перегляду показників мінімум удвічі обговорюється у владних кабінетах давно. Та й прем’єр-міністр Олексій Гончарук неодноразово визнавав, що вижити на нинішні без трошки 2 тис. грн фізично неможливо.

Однак різке нарощування показників істотно збільшить витрати держави на соціальні виплати. А цього не можна допустити без детального прорахунку і пошуку додаткових джерел доходів.

Разом з тим, розмір прожиткового мінімуму так чи інакше буде збільшений. Питання лише в тому, як сильно. Наприклад, в бюджеті на 2019 рік уряд заклав збільшення показника тричі. У липні він зріс з 1853 грн до 1936 грн. А 1 грудня підніметься ще на 91 грн до 2027 грн у місяць.

Джерело:
До списку новин