загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українським пенсіонерам повідомили про нові проблеми з виплатами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У податковій службі майбутнім пенсіонерам пропонують укласти договір на добровільну сплату єдиного соціального внеску.

Законодавство України передбачає для громадян країни можливість докупити відсутні місяці і навіть роки для виходу на пенсію. Однак на збільшення пенсії варто очікувати не всім українцям.

Відзначається, що в 2019 році мінімальна норма страхового стажу для громадян України становить 26 років (надалі норма буде збільшуватися). Ті громадяни, які мають 26 років страхового стажу, отримують право вийти на пенсію.

Якщо стажу трохи не вистачає, українці можуть просто його докупити. Так, у податковій службі майбутнім пенсіонерам пропонують укласти договір на добровільну сплату єдиного соціального внеску.

Однак варто враховувати, що це можуть зробити лише ті пенсіонери, які на даний момент уже не працюють.

У Пенсійному фонді українці можуть дізнатися, чи підвищать виплати їм після «докупки» стажу. Однак підрахувати точно, на скільки зростуть виплати, у ПФУ не можуть.

Виявляється, пенсійне законодавство, на відміну від податкового, не передбачає такого механізму. Непрацюючі пенсіонери не є застрахованими особами у відповідності зі статтею 12 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Однак ті, кому не вистачає стажу для отримання «мінімалки», все ж можуть докупити місяці і роки.

Вносити можна або кожен місяць по 918 грн, або відразу за весь період. Але в цьому випадку обійдеться дорожче — 1836 грн за кожен додатковий місяць.

 

Джерело:
До списку новин