загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд встановив прожитковий мінімум у 2027 грн, але визнає — на ці гроші не прожити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Кабмін заклав у проєкт бюджету на 2020 рік прожитковий мінімум у 2027 гривень, але визнає — на ці гроші не прожити, тому його треба збільшити удвічі.

Про це йдеться в проєкті бюджету-2020.

Такий прожитковий мінімум буде встановлений з 1 січня 2020-го, з 1 липня він збільшиться до 2118 гривень, а з 1 грудня — до 2189.

Для дітей віком до 6 років мінімум становитиме 1779 гривень, з 1 липня — 1859, з 1 грудня — 1921. Для дітей від 6 до 18 років — 2218, 2318, 2395 гривень.

Прожитковий мінімум для працездатних — 2102, 2197, 2270. Для осіб, які втратили працездатність — 1638, 1712, 1769.

Водночас в уряді визнають, що реальний прожитковий мінімум має бути значно більше, за його розрахунками — це понад 4 тисячі гривень.  

«Кабінету Міністрів здійснити рішучі кроки щодо наближення у 2020 році розміру прожиткового мінімуму до його реальної величини, яка може становити розрахунково близько 4251 гривню з відповідним коригуванням розміру прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення», — йдеться в законопроєкті.

Зазначимо, що встановити такі показники офіційно уряд не може через стан економіки в країні.

Нагадаємо, у бюджеті передбачено зростання мінімальної зарплати до 4723 гривень на місяць, доходи бюджету очікуються в 1 трильйон 79 мільярдів гривень. Витрати — 1,17 трильйона гривень, дефіцит бюджету — 2,09% від ВВП.

У самому бюджеті середній курс долару не закладений, але у макропрогнозі уряду він встановлений на рівні 28,2 гривні за долар.

Видатки на оборону збільшаться на 33,8 мільярда гривень — до 245,8 мільярда. На забезпечення енергетичної незалежності передбачено 2 мільярди, на розвиток дорожньої інфраструктури — 74,4 мільярда, фінансування Пенсійного фонду — 172,6 мільярда.

У бюджеті передбачено 438,1 мільярда гривень на виплату державних боргів — це близько 40% бюджету. При цьому частка держави в економіці має зменшитися.

Утім, в уряді наголосили, що проєкт бюджету, який внесли до Ради, складено на економічному прогнозі попереднього уряду. Також бюджет не враховує всіх запланованих реформ, які Кабмін планує провести, зокрема земельної. Тому остаточні цифри щодо доходів, курсу валют, дефіциту та іншого будуть відомі до розгляду документу депутатами в другому читанні, яке має відбутися до 2 листопада.

Зазначимо, що законопроєкт про державний бюджет на наступний рік складає Міністерство фінансів, потім його виносять на розгляд уряду, який має підтвердити цей документ та внести до Верховної Ради у вигляді законопроєкт.

У Раді бюджет, на відміну від інших законопроєкт, розглядять трьома читаннями: між першим і другим до нього можуть вносити поправки. Бюджет стає законом після того, як за нього проголосують депутати після третього читання, а законопроєкт підпишуть спікер та президент і опублікують в офіційній пресі уряду.

 

Джерело:
До списку новин