загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Скільки в Україні пенсіонерів: озвучено безрадісну статистику

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонерів в Україні за три з половиною роки – з 1 січня 2016 року по 1 липня 2019-го – стало менше майже на 946,6 тис. осіб.

Про це йдеться в аналітичному звіті Пенсійного фонду.

Відзначимо, напередодні Пенсійний фонд запустив онлайн-сервіс по призначенню пенсій “Е-пенсія”. Саме завдяки цьому сервісу стало відомо, що у січні-липня 2019 року пенсію отримали понад 11,3 млн осіб на загальну суму 202 млрд гривень. Житлові субсидії були видані 2,5 млн осіб – на суму 10,2 млрд гривень.

Пенсійний фонд також показав динаміку чисельності пенсіонерів, їх стало на 946,6 тис. осіб. При цьому, незважаючи на те, що пенсіонерів стало менше, пенсій за період з січня по липень 2019 року було виплачено на 21,9 тис більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, середній розмір пенсій в Україні виріс з 2645,66 гривень на 1 січня 2019 року до 3005,96 гривень до 1 липня 2019 року. Мінімальна пенсія за цей період зросла з 1497 гривень до 1564 гривень.

Раніше віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявляв, що в 2020 році мінімальна пенсія зросте до 1700-1750 гривень, а до кінця року пенсіонери зможуть розраховувати на підвищення пенсій до 1900 гривень.

Скільки в Україні пенсіонерів: озвучено безрадісну статистикуСкільки в Україні пенсіонерів: озвучено безрадісну статистику

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що виплачувати українські пенсії на території ОРДЛО поки неможливо.

Поки в країні не буде запущено повномасштабну пенсійну реформу з другим і третім рівнем, однією з можливостей накопичити собі на старість для українців можуть стати спеціальні пенсійні банківські рахунки. Така система передбачає, що в ній будуть задіяні роботодавці або працівники, або ж і інші. При цьому всі учасники повинні будуть платити певні пенсійні внески (автоматичне зарахування) на паритетних умовах.

 

Джерело:
До списку новин