загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хто і як буде моніторити законність субсидій та інших держвиплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Парламент ухвалив законопроект про верифікацію та моніторинг держвиплат (пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших виплат)

Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про верифікацію та моніторинг державних виплат" (далі - Законопроект № 1231), який врегулює всі правові та організаційні засади здійснення верифікації та підвищить ефективність державних виплат.

Верифікація державних виплат спрямована на те, щоб допомогу з держбюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Верифікація проводиться в інтересах людей, яким дійсно необхідна допомога, та усіх чесних платників податків.

Законопроект № 1231 врегульовує основні питання збору, обробки, захисту та аналізу інформації, отриманої від суб'єктів надання інформації, та визначає три основні етапи верифікації:

- превентивна верифікація - верифікація при зверненні фізособи за призначенням державних виплат;

- поточна верифікація - верифікація під час надання державних виплат фізособам;

- ретроспективна верифікація - верифікація після завершення надання державних виплат фізособам.

Законопроект № 1231 також визначає порядок надання рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, порядок підтвердження та спростування відповідних рекомендацій, а також підходи щодо повернення неправомірно перерахованої державної виплати.

Прийняття цього закону сприятиме розбудові справедливої системи соціального забезпечення:

- підвищенню адресності;

- раціональному використанню бюджетних коштів;

- мінімізації бюджетних втрат від помилок та шахрайств в соціальній сфері;

- автоматизації перевірки державних виплат.

Верифікацію та моніторинг державних виплат здійснюватиме Мінфін.

Частина норм цього закону набере чинності на наступний день після його опублікування, а частина - після впровадження системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів у промислову експлуатацію та з 01.07.2021 р.

 

Джерело:
До списку новин