загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найкорисніші продукти для людей старше 50 років від тиску, холестерину і раку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З віком стежити за харчуванням потрібно особливо ретельно. Є кілька простих продуктів, які допоможуть зберегти здоров’я на довгі роки.

Як вважають фахівці, людям після 50 років важливо дотримуватися в харчуванні кількох основних правил. У раціоні має бути досить білка, клітковини, корисних жирів. При цьому рекомендується знижувати калорійність, використовуючи більше дієтичних продуктів. Третина раціону повинні представляти фрукти і овочі, а ще 15% рекомендується приділяти злакам.

У вашому меню обов’язково повинні бути листові овочі, такі як шпинат, салат, щавель, а також всі види капусти. Це не тільки прекрасні джерела клітковини, вітамінів і мінералів, але також і багаті необхідними антиоксидантами продукти. Наприклад, містяться в листових овочах лютеїн і зеаксантин допомагають зберегти зір, захищаючи сітківку від вікової дегенерації. А найголовніше, що листові овочі і капуста дуже різноманітні і не набриднуть вам.

В якості хорошого джерела білка можна використовувати квасолю та інші бобові. Як показують дослідження, регулярне вживання квасолі допомагає регулювати рівень цукру в крові і знизити кількість поганого холестерину. Єдиний виняток-консервована квасоля. З нею варто бути обережніше через високий вміст натрію.

У вашому меню обов’язково повинні бути кисломолочні та інші ферментовані продукти, наприклад, тофу і квашена капуста. Ці продукти допоможуть підтримувати мікрофлору кишечника, що дуже важливо для збереження здоров’я. Крім того, в молочних продуктах міститься необхідний кальцій і унікальні амінокислоти.

Обов’язково потрібно вживати оливкову олію. Можна включити в раціон і інші корисні олії: лляну, гарбузову, але оливкова, мабуть, найоптимальніший варіант. У цій олії величезна кількість вітаміну Е і корисних жирів. Як показують дослідження, користь від фруктів і овочів вище, якщо їх їсти з невеликою кількістю олії. Справа в тому, що деякі вітаміни є жиророзчинними і засвоюються разом з жирами.

Які ще продукти потрібно включити в меню? Яблука, вівсянку, вишню, рибу і морепродукти, цільнозерновий хліб, горіхи і насіння, томати.

 

Джерело:
До списку новин