загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як відновитися після складного і важкого тижня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Знайдіть того, хто готовий вас вислухати, і самі станьте такою людиною для нього.

Наприкінці важкого тижня не радують навіть вихідні. У такі моменти важливо навчитися вчасно розлучатися з поганими емоціями і не продовжувати негатив штучно. Ось прості дієві способи відчути себе краще, коли здається, що все життя котиться в прірву.

Поговоріть з близьким родичем або подругою

Знайдіть того, хто готовий вас вислухати, і самі станьте такою людиною для нього. Подзвоніть мамі, подрузі, будь-якому іншому родичу чи знайомому і просто поговоріть про все. Взаємні скарги на життя допомагають розділити негативні емоції і перетворити їх на позитивні. До того ж, зазвичай такі розмови завершуються історіями, які не відносяться до справи: обговоренням останніх пліток, смішними випадками, а це здорово допомагає відволіктися.

Згадайте, що доброго ви зробили за цей тиждень

Не звинувачуй себе за погані емоції, втома або помилки, які ви зробили. Краще згадайте те, за що можна вас похвалити, такі моменти є в кожному дні. Великі подвиги не обов'язкові: ви дожили до п'ятниці, а це вже немало!

Вийдіть на вулицю

Якщо є час і сили на цілу подорож або поїздку — вирушайте куди очі дивляться. Не важливо, що на тлі: природа або міський шум, головне — ви подивитеся по сторонах і побачите, що світ не впав і він не обмежується проблемами на роботі або стінами обридлої квартири.

Немає сил на довгі подорожі — пройдіться хоча б до зупинки або магазину у дворі будинку. Свіже повітря і трохи фізичної активності зроблять свою справу.

Заплануйте щось приємне

Припустимо, у вас зараз немає часу, коштів, енергії, щоб піти в ресторан, купити річ мрії або опинитися там, де ви хочете бути. Але ви можете скласти свій план приємностей на вихідні — і це вже здорово підніме настрій. Придумайте, що корисного чи духопідйомного зробите в найближчі дні.

Подивіться старі фотографії

Перегляд фотоальбомів напевно змусить забути про все, що відбувається навколо. Пориньте у приємні спогади, подумайте про людей, які вам дорогі, про себе і про те, яка неймовірне у вас життя. Один поганий тиждень не може перекреслити все хороше, що сталося з вами.

Випустіть емоції, а не відштовхуйте їх

Якщо відчуваєте не просто смуток або втому, а сильні неприємні емоції, спробуй прожити їх, а не пригнічувати. Визнайте і назвіть свої почуття, не заперечуючи їх, дайте собі право їх відчувати. Практикуйте різні техніки роботи з емоціями: візуалізацію, щоденник, творчість.

Почитайте або подивіться щось інтелектуальне

Іноді в кінці тижня наздоганяє не просто втома, а екзистенційна криза: здається, що життя ваше проходить даремно, ви не розвиваєтеся і витрачаєте свої кращі роки незрозуміло на що. Якщо це постійна емоція — вам справді треба подумати про глобальні зміни. Але, якщо справа тільки в настрої і більшу частину часу вас влаштовує власне життя, постарайтеся позбутися від почуття нікчемності, зробивши щось, що здається вам корисним.

Оновіть своє портфоліо, почитайте або подивіться щось розвиваюче — не важливо, стосується це вашої роботи чи ні. Після інтелектуальної статті, заняття іноземною мовою, гарної науково-популярної книги або лекції відчуваєш себе трохи розумніше і краще.

Завітайте на майстер-клас

Не обов'язково кудись йти — знайдіть навчальне відео в інтернеті і спробуйте зайнятися чимось новим. Не важливо, що це буде: декоративний виріб, корисна в побуті річ, зачіска, яку ви раніше не пробували. Створіть щось своїми руками — це відволікає і надихає.

Прикрасьте свій дім

Восени ми починаємо більше часу проводити вдома — і це ще один привід присвятити час для того, щоб зробити його затишнішим. Поміняйте щось у своїй квартирі: нехай це буде невелика перестановка, нова затишна річ, імпровізований декор. Перетворіть будинок в особистий притулок від усіх проблем.

Зробіть те, що допоможе тобі оновитися

В кінці тижня, особливо неприємного, важливо попрощатися з усіма поганими емоціями і не тягнути їх в новий день. У кожного для цього є свої способи перезавантажитися: прибирання в будинку, гаряча ванна, поїздка кудись, пара келихів чогось алкогольного (з останнім способом краще бути акуратніше, не варто перетворювати спиртне у звичний інструмент для боротьби з негативом). Знайдіть свій ритуал «оновлення» і практикуйте його в кінці кожного тижня.

 

Джерело:
До списку новин