загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що таке аудіосеріали? Де їх можна послухати?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У світі швидко завойовує популярність новий розважальний формат – аудіосеріали. В Україні про них поки що чули не всі, але на Заході виходу нових епізодів чекають не менше, ніж нових серій популярних серіалів. А видання Entrepreneur навіть пророкує, що з часом аудіосеріали замінять телебачення. Це, звичайно, перебільшення. Але те, що бажаючих слухати, а не дивитися серіали в світі стає все більше – факт.

ЩО ЦЕ ВЗАГАЛІ ТАКЕ?

Аудіосеріал – це, фактично, той же самий серіал – з безліччю героїв, кількома сюжетними лініями і несподіваними поворотами в кінці кожного епізоду. Але, на відміну від традиційного серіалу, тут немає ні акторів, ні локацій, ні декорацій. Аудіосеріал потрібно слухати, а не дивитися. Історія розповідається в кількох аудіозаписах, кожна з яких продовжує попередню.

ЦЕ ЩОСЬ ТИПУ АУДІОКНИГИ, ТАК?

Не зовсім. Аудіокнига – це, по суті, звичайна книга, яку вам просто читають вголос. Аудіосеріал створюється саме як аудіопродукт. По-перше, автори продумують серіали так, щоб все було зрозуміло на слух. По-друге, вони розігрують цілу виставу – іноді з різними акторами, різними голосами, іноді з саундтреком та іншими додатковими ефектами, що допомагають сприйняттю і створення атмосфери.

У цьому сенсі аудіосеріали більше схожі не на аудіокниги, а на популярні в ХХ столітті радіошоу і радіоспектаклі. Однією з таких радіопостановок була, наприклад, знаменита «Війна світів» за романом Герберта Уеллса, яку транслювала американська радіостанція CBS в жовтні 1938 року.

МЕНІ ЦЕ СПОДОБАЄТЬСЯ?

Якщо ви любите серіали і якщо вам зручніше слухати, ніж читати або дивитися, то однозначно – так. Аудіосеріали можна слухати, не відриваючись від побутових справ: наприклад, роблячи прибирання в квартирі, готуючи обід, під час ранкової зарядки або по дорозі на роботу (навіть якщо ви за кермом). Ви можете слухати серіал навіть на роботі (в фоновому режимі або у вільний час), не побоюючись, що начальник побачить, чим ви займаєтеся.

ДЕ СЛУХАТИ?

Там же, де й подкасти. Наприклад, в додатках на кшталт Apple Podcasts і Google Podcasts. Крім того, серіал можна знайти на його офіційному сайті або в спеціальній аудіобібліотеці, наприклад, Storytel. Аудіосеріали можна прослуховувати онлайн або завантажувати і слухати без мережі.

ЩО ВАРТО ПОСЛУХАТИ?

SERIAL

Це – один з найперших аудіосеріалов, але до сих пір – найпопулярніший. Він розповідає історію реального вбивства американської дівчини, яка сталася в 1999 році. Ведуча Сара Кеніг бере коментарі та інтерв’ю у фігурантів справи, намагаючись докопатися до істини. Серіал поєднує документальну журналістику з гостросюжетним шоу.

WELCOME TO NIGHTVALE

Ще один культовий американський аудіосеріал розповідає про життя вигаданого містечка Найт-Вейл посеред пустелі. Це щось середнє між «Твін Пікс» і «Секретними матеріалами». Місцева радіостанція розповідає про погоду, приймає гостей, а між ділом, повідомляє про загадкові вогні в небі, таємничі постаті в капюшонах, демонічних щенят та інші дивні події.

THE BRIGHT SESSIONS

У психоаналітика доктора Брайта – троє нових пацієнтів. Однак їхні проблеми – зовсім не такі, як у звичайних людей. Калеб занадто співчуває іншим людям. Хлоя має телепатичні здібності. А Сем проти власної волі переміщається в минуле.

«ЧОРНА ЗІРКА»

Літак з двома сотнями пасажирів на борту летів з Лос-Анджелеса в Стокгольм. Але, пролітаючи над однією зі шведських провінцій, він просто зник з радарів. Розібратися, в чому справа, відправляються співробітниця шведського космічного агентства, колишній агент і фахівець з NASA.

MIKE DETECTIVE

Цей детективний серіал поєднує в собі дух американських кримінальних радіоспектаклей 1940-50-х років і абсурдний гумор в стилі «Голого пістолета» Леслі Нільсена. Він розповідає про пригоди детектива на ім’я Майк, який працює без ліцензії і страховки. Кожен епізод триває не більше 10 хвилин.

А УКРАЇНСЬКІ АУДІОСЕРІАЛИ Є?

Поки що немає. Але, з огляду на зростання популярності формату, їх поява вже не за горами. До речі, в мережі вже з’явився перший російськомовний аудіосеріал. Він називається «Пост», а створив його відомий письменник Дмитро Глуховський, автор роману «Метро 2033», що наробив галасу свого часу.

 

Джерело:
До списку новин