загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

“Заокруглення” у чеку: Нацбанк пояснив, як це працюватиме (інфографіка)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Монети 1, 2 та 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні та будуть вилучені з готівкового обігу з 01 жовтня 2019 року. Для полегшення готівкових розрахунків в Україні можуть застосовуватися правила заокруглення загальних у чеку сум розрахунків готівкою за товари до сум, кратних 10 копійкам.

Про це повідомив директор Департаменту грошового обігу Національного банку Віктор Зайвенко.

«Цей механізм є комфортним та не завдає незручності покупцям та продавцям. Досвід інших країн, які вводили подібні правила розрахунків, зокрема Угорщини та Чехії, свідчить про дотримання принципу справедливості при заокругленні», – зауважив він.

Заокруглення відбуватиметься наступним чином:

  • •  якщо сума розрахунку закінчується на 1, 2, 3, 4 копійки, вона заокруглюється в бік зменшення до найближчої суми, яка закінчується на 0;
  • •  якщо сума розрахунку закінчується на 5, 6, 7, 8, 9 копійок, вона заокруглюється в бік збільшення до найближчої суми, яка закінчується на 0.

Якщо йдеться про безготівковий розрахунок, то заокруглення не відбуватиметься.

За словами Зайвенка, з часу запровадження вказаного механізму у липні 2018 року низка підприємств торгівлі та сфери послуг надають покупцям чеки із зазначенням суми до заокруглення та після заокруглення, інші – використовують власні бонусні програми лояльності (індивідуальні гаманці), куди зараховуються решта копійок у разі згоди покупця.

Джерело:
До списку новин