загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На українців чекають зміни у нарахуванні пенсії, що потрібно знати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Втрата працездатності/придатності не пов'язана із досягненням певного віку і не може бути умовою для призначення пенсії за вислугу років.

Конституційний суд України своїм рішенням визнав, що встановлення мінімального необхідного віку для нарахування пенсії за вислугу років – незаконно.

За законом, отримати пенсію за вислугу років працівники льотного і льотно-випробного складу можуть ще до 50 років, а люди, що працюють в сфері освіти, медицини, соціального забезпечення і театрально-концертних та інших видовищних колективів – до 55. Крім того, пенсію за вислугою років можуть отримати українці, які задіяні на шкідливих виробництвах. Іншими словами, мова йде про українців, які можуть втратити працездатність через роботу ще до настання пенсійного віку.

“З викладеного випливає, що втрата професійної працездатності або придатності не пов’язана з досягненням працівником певного віку, тому не може бути умовою для призначення пенсії за вислугу років”, – пояснили в суді.

У Конституційному суді також заявили, що збільшення виходу жінок на пенсію на 5 років і підвищення на 5 років спільного соціального стажу роботи, щоб співробітникові могли призначити пенсії за вислугою років, порушує право людини на соціальний захист та не відповідає законодавству.

 

Джерело:
До списку новин