загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому продукти не дешевшають

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні ціни порівняно з минулим роком зросли у 2-2,5 рази. Це пов'язано з тим, що економіка була адаптована під курс 26-27 грн/дол., розповів фінансовий аналітик Олексій Лупоносов.

"Жоден підприємець за власним бажанням не буде зменшувати ціну, якщо вона вже зросла. А контролювати їх не можемо, адже державне регулювання відмінили. Крім того, попит на молочку, м'ясо, овочі падає. Люди купують менше, бо грошей не вистачає. Зрозуміло, що виробники та продавці будуть збільшувати вартість, щоб компенсувати збитки", - додає Лупоносов.

За словами аналітика "Альпарі" Вадима Іосуба, на вартість товарів та послуг впливає співвідношення попиту та пропозиції.

"Імпортери не будуть знижувати вартість товарів, якщо попит на них стійкий, при цьому зростання реальних доходів населення випереджає зростання продуктивності праці", - наголошує аналітик.

Чим менше валютизована економіка, тим менше курс іноземної валюти впливає на ціни всередині країни, додає він.

У Національному банку України пояснили, чому українці не відчувають зниження цін попри зміцнення курсу гривні. 

"Це має багато пояснень. Частково - інерційність у встановленні цін. Частково - низька конкуренція на окремих ринках, яка дозволяє бізнесу тримати ціни високими навіть в умовах зниження собівартості", - йдеться в повідомленні. 

Також на даний парадокс впливають інші фактори, від яких залежить собівартість продукції, а також підвищення заробітних плат. Відомо, що впливає і збільшення попиту внаслідок зростання доходів населення України. 

 

Джерело:
До списку новин